6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇERMİK - DİYARBAKIR

Nesim Babahanoğlu

Nesim Babahanoğlu 1977 yılında Muş’un Bulanık İlçesinde doğdu. İlkokulu Dokuzpınar Köyü’nde ortaokul ve lise tahsilini Manisa’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetiminden 2000 yılında mezun oldu. Aynı okulda Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Master derecesi aldı.

2002 yılında Maliye Bakanlığı’nda kısa süre Vergi Denetmenliği yaptı. Aynı yıl yapılan Kaymakamlık sınavını kazandı Adıyaman Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Sivas ve Tekirdağ İllerinde Teftiş Stajı, Milli Güvenlik Kurulu’nda Kamu Diplomasisi Kursu, Diyarbakır İli Bismil İlçesinde Kaymakam Refikliği, Karaman Ayrancı’da Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra Ankara’da Yabancı Dil Kursuna devam etti. Daha sonra Bakanlık tarafından Yabancı Dil Eğitimi ve İngiliz İdare Sistemi üzerinde çalışmalar yapmak üzere bir yıllığına İngiltere’nin Sheffield kentine The Universıty of Sheffield’a gönderildi. Yurtdışı dönüşünde 90.Dönem Kaymakamlık Kursunu ‘üstün başarıyla’ bitirerek 04.04.2006 tarihinde Karaman Kazımkarabekir ilçesine atandı.

2007 yılında vatani görevini kısa dönem asker olarak tamamladı. 2007 Ekim Kararnamesi ile Diyarbakır ili Hani İlçesi’ne atandı. 25/07/2009 tarihinde de Diyarbakır ili Çermik Kaymakamlığına atandı.

Nesim Babahanoğlu evli ve 2 çocuk sahibi olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.
 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar