24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİL - DİYARBAKIR

Öğrenciler artık feribota binecek

Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’nde, eğitim görmek amacıyla sarp dağları aştıktan sonra baraj gölü üzerinde sallar ile okul yolunu tutan 92 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencisi için Diyarbakır Valiliği, feribot alacağını açıkladı.

Eğil İlçesi’nde DSİ tarafından inşa edilen Dicle Barajı’nda suların yükselmesi sonucu ilçe ile bağlantısı kesilen 5 köyün ulaşım sorununun giderilmesi için Diyarbakır Valiliği harekete geçti.

Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden 250 milyar lira ödenek çıkaran Valilik, ulaşım sorununun kısa sürede çözüleceğini duyurdu. Eğil İlçesi’nde eğitim görmek için saat 05.00’te okul yolunu tutan Sağlam, Balım, Alkım, Sarmaşık ve Kalecik köylerinde oturan 92 öğrenci, her eğitim-öğretim döneminde dağlardaki sarp kayalıkları ve uçurumları aştıktan sonra sallarla ilçe merkezi dışındaki okullarına ulaşmaya çalışıyor. İhlas Haber Ajansı’nın, öğrencilerin eğitim çilesini konu aldığı haberi üzerine harekete geçen Valilik, öğrencilerin güvenli bir yolculuk yapmaları için feribot alacağını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Dicle Barajı sularının yükselmesi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı 5 köy ve bu köylere bağlı mezraların, ulaşım sorununun çözümü için 1 adet feribot satın alınacağı açıklandı.

Valilik İl Daimi Encümen kararıyla Denizcilik Müsteşarlığı’ndan mühendis talep edildiği belirtilerek, vatandaşların ulaşım sorunlarının çözümü için ihtiyaç duyulan feribotun kısa sürede satın alınacağı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 13:12:52
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 11:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?