25
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİL - DİYARBAKIR

Tarih kapılarını aralıyor!

EĞİL'DE

Eğil Kaymakamlığı tarafından organize edilen "Tarih Kapılarını Aralıyor: Eğil Kültür Sanat Şenliği", 1 Nisan itibarıyla başlıyor.

1 Nisan'da başlayacak olan şenlik kapsamında ilçenin tarihi, dini ve doğal zenginliklerinin tanıtımı yapılacak. Kaymakamlık tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde; Sinema Günleri, Tiyatro Festivali, Eğil Kültür Elçileri; Eğil Buluşması, Tanıtım Filmi çalışmaları, tanıtıcı materyallerin oluşturulması çalışmaları, Turizm Halk Toplantıları ve Turizm Rehberliği, Alternatif Spor Etkinlikleri (Paraşüt, Kano yarışları), Peygamberler ve Krallar Diyarı: Eğil Sempozyumu, Konserler, Eğil Gençlik Şölenleri, Yerel Müzik Atölyeleri aktiviteleri yapılacak. Bir konsept şeklinde değerlendirilen ve planlanan etkinlikler, 1 Nisan-1 Kasım 2010 tarihleri arasında her ay farklı bir başlıkla sürdürülecek.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Eğil Kaymakamı Kemal Atasoy "İlçemiz Eğil'in varolan potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirerek ilçemizin hem tanıtımını hem de turizm alanında ilçe gençlerimizin ve kadınlarının istihdamını sağlamaya çalışacağımız faaliyetleri hayata geçirmeye çalışacağız. Bir yandan ilçemizin hak ettiği şekilde halkımızı ve gençlerimizi de tüm aktivitelerde yanımıza alarak tanıtımını ve yerel sahiplenmesini sağlayacağız. Bir diğer yandan da turizm ve tarımın turizme entegre çalışmaları ile bu alanlarda istihdamlar sağlamayı planlamaktayız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 18:47:02
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 23:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?