18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİL - DİYARBAKIR

'Tarihte utanacak açığımız yok'

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Diyarbakır Şubesi tarafından düzenlenen “Türkiye AB, ABD İlişkileri ve Ulusal Egemenlik” konulu konferansta konuşan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Türkiye’nin tarihte utanılacak hiçbir açığı yoktur, sözde Ermeni soykırımını kabul etmemizi isteyen batı emperyalizminin hedefi gençlerimizin zihninde suçluluk psikolojisini oluşturmaktır” dedi. 

Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen konferansa, ADD Diyarbakır Şube Başkanı Rıza Gül, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Oğuz İnci, Dicle Üniversitesi eski Rektörü Mehmet Özaydın, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans öncesi bir açıklama yapan ADD Diyarbakır Şube Başkanı Gül, devlet kurumlarına sitem ettiklerini söyleyerek, "Yabancılar Diyarbakır’ı neden Türkiye Cumhuriyeti’nin değil de, Ortadoğu’nun yıldız kenti yapmak istiyor. Bunun ne anlama geldiğini anlamış değiliz" dedi.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu da, sözde Ermeni soykırımını sürekli gündeme taşıyanlara anlam veremediklerini ifade ederek, "Avrupa Parlamentosu (AP) sözde Ermeni soykırımını resmi olarak Türkiye’nin kabul etmesini istiyor. AP’nin 3 Ekim müzakereler öncesi Türkiye’ye sunduğu raporda, Ermeni soykırımı geçiyor. AP 407 oyla kabul edilen kararda Türkiye’nin tarihle yüzleşmesini istiyor. Dünyayı kötülüklerden arındırmak istiyorsak, Ermeni soykırımını sürekli gündeme taşıyan Fransa da, Cezayir’de yaptıklarının hesabını versin" diye konuştu. 

"Şu an Fildişi sahillerinde Fransız askerlerinin ne işi var?" diyen Hacısalihoğlu, "ABD Felluce’de ve Telafer’de kullandığı misket bombalarının ne anlama geldiğini anlatsın ve tarihte ilk kimyasal silah kullanan ülke şerefini anlatsın. Tarihte utanılacak hiç bir açığımız yoktur. Geçmişle yüzleşeceksek, gelin hep beraber yüzleşelim. Batı emperyalizmin amacı, gençlerimizi şüpheye düşürmek, gençlerimizin zihnine suçluluk psikolojisi oluşturmak istemesidir. Ermeni soykırımı siyasi bir karardır, batı emperyalizmin yüzyıllardır devam eden oyununun tekrar sahnelenmesidir" dedi.

Yücel Koç - Kenthaber / Eğil
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 21:08:21
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 11:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?