19
Mayıs
2024
Pazar
ERGANİ - DİYARBAKIR

BDP ilçe başkanlığına Duman seçildi

BDP ERGANİ İLÇE BAŞKANLIĞINA DUMAN SEÇİLDİ

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Teşkilatı 1. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste ile gidilen kongrede Mehmet Duman ilçe başkanı seçildi.

BDP Ergani İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi'ne Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, BDP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Başkan yardımcısı Murat Önder, BDP Kadın Meclisi'nden Gülistan Balkaş, Parti Meclis üyeleri ve delegeler katıldı.

Yapılan divan oluşumu ve saygı duruşunun ardından BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın mesajları okundu. Kongrede İl Başkan yardımcısı Murat Önder ve Kadın Meclisi üyesi Gülistan Balkaş, partililere hitaben bir konuşma yaptı. Parti ve halk olarak çok önemli ve tarihi bir dönemeçten geçtiklerini ifade eden Belediye Başkanı Fesih Yalçın ise, DTP'nin kapatılmasına ve gerçekleşen gözaltı ve tutuklamalara dikkat çekti. Yalçın, "Bu açıdan seçilecek olan yeni yönetimi de çok zor bir

çalışma dönemi beklemektedir. Bu temelde görev başına gelecek olan yeni yönetime, şahsım ve meclisim adına en içten başarı dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimi Mehmet Duman kazanırken, yeni başkan Duman partililere yaptığı konuşmada, "Kongremizin partimize ve Ergani halkına hayırlı olmasını diliyorum. Gerek ben gerekse yönetim kurulundaki arkadaşlar Ergani'deki sorunlara hep birlikte müdahil olmaya çalışacağız. Halkımızın sesi olup halkla daha fazla bir araya gelerek sorunlarla daha fazla iç içe olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi

BDP ERGANİ İLÇE BAŞKANLIĞINA DUMAN SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 14:36:02
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 19:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?