23
Mayıs
2024
Perşembe
ERGANİ - DİYARBAKIR

Birileri Ergani'yi gözetliyor

Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü, 15 gün önce geçtiği kameralı sistem sayesinde ilçeyi 24 saat gözetliyor. Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde asayiş olayları artınca polis, suçlularla mücadele etmek için çareyi şehir merkezini 24 saat kamera ile gözetlemekte buldu.

İlçede 20 adet kamera, kavşakları ve ara sokakları izliyor. Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi’nde çalışan polis memurları tarafından komuta edilen kameralar sayesinde, 355 derecelik açıyla her bir köşe kontrol ediliyor. İlçede suç işleyen kişilere karşı, kameraların çektiği görüntüler, delil olarak mahkemeye sunuluyor.

Polise yönelik işkence iddialarını bertaraf etmek için, nezarethanelerde başlatılan kamera sistemini ilçenin dört bir yanına kurduklarını belirten Ergani Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, "Suçlular ile mücadele etmek ve asayiş, terör, kaçakçılık, trafik kontrollerini sağlıklı şekilde gerçekleştirmek için kavşaklara ve ara sokaklara gizli kamera sitemi kurduk. Özellikle esnafımıza yönelik yapılan hırsızlık, kapkaç ve benzeri olayları önlemek amacıyla böyle bir uygulama düşündük. Şu an, ilçemizin önemli noktalarına 20 kamera yerleştirdik. 155 Polis İmdat ihbar telefonlarının olduğu haber merkezinde kontrol yapıldığı için, merkezimize gelen asılsız ihbar telefonlarını kamera sistemi sayesinde kontrol ederek, öyle hareket ediyoruz. Görevli polis memurlarının olay esnasında göremediklerini, kayda alınan görüntüleri inceleyerek ortaya çıkarıyoruz. Eğer suç teşkil eden bir durum varsa, suçluları yakalayıp, kameraların çektiği görüntüleri de delil olarak mahkemeye sunuyoruz. 2 hafta önce uygulamaya konulan bu yöntem sayesinde, suç işlemeye meyilli kişiler, kameralar 24 saat kayıt yaptığı için suçtan cayıyorlar. Son haftalarda olaylarda ciddi bir düşüş var. ’Olay olmuyor’ dersek, doğru olur. Vatandaşlarımız, uygulamadan çok memnun" dedi.

Erganili esnaflar ise kameralı sistemin oldukça faydalı olduğunu belirterek, bu sayede suç oranlarının azaldığını ve caydırıcı bir önlem olduğunu söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 14:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?