30
Mayıs
2024
Perşembe
ERGANİ - DİYARBAKIR

Bölgenin sağlık merkezi gibi

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Devlet Hastanesi, vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunma konusunda atağa geçti.

1 Nisan 2007

Hasta tahlil sonuçlarının geçen yıla kadar 24 saatte sonuçlandığı hastanede, alınan yeni cihazlarla bu süre 1 saate indirildi.


Diyarbakır'ın en büyük ilçesi konumunda bulunan Ergani ilçesinde sağlık alanında başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Diyarbakır Valiliği'nin öncülüğünde Sağlık Müdürlüğü'nce 57 yataklı Ergani Devlet Hastanesi'nde yapılan çalışmalar sonuçlandı. Hastanenin laboratuvar, ameliyathane, acil servis ve diyaliz ünitelerine yeni cihazlar takviye edilerek, üniteler de revizyondan geçirildi. Özellikle laboratuvar bölümünde büyük sıkıntılar yaşayan hastanede, bir yıl öncesine kadar hasta tahlil sonuçları 24 saatte verilirken, alınan yeni ve Avrupa standartlarına uygun cihazlar sayesinde sonuçlar bir saatte verilmeye başlandı. Bu yeni uygulama, Erganili vatandaşların da takdirini topladı. Doktor açığının bulunmadığı hastanede günde ortalama bin 800, yıllık ise 400 bin kişiye sağlık hizmeti verildiği bildirildi. Hastanenin Ergani'nin yanı sıra Diyarbakır'ın Çermik, Çüngüş, Dicle, Eğil ilçeleri ile Elazığ'ın Maden ve Alacakaya ilçelerinden gelen çok sayıda hastaya da sağlık hizmeti verdiği belirtildi.


Ergani Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Hakan Tekin, başta Valilik, Sağlık Müdürlüğü olmak üzere Kaymakamlığın da destekleriyle hastanede çok önemli değişiklikler ve revizyon çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, "Hastanemizi bölgenin sağlık merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Neredeyse batma noktasına gelen hastanemiz adeta yokluktan bolluğa uzandı. Geçen yıl aylık ortalama gelirimiz 500 bin YTL iken, şu anda aylık gelirimiz 1.2 milyon YTL civarına ulaştı. Doktorlarımıza ayda 250 YTL döner sermaye verirken, Sağlık Bakanlığı'nın akılcı politikalarıyla şimdi acil serviste çalışan bir hekime aylık 2 bin 500 YTL döner sermaye veriyoruz. Uzman hekimlerimize ise aylık 7 bin 500 YTL civarında döner sermaye veriyoruz" dedi.
Diyarbakır'ın ilçe devlet hastaneleri arasında bir numara olduklarını söyleyen Dr. Tekin, "5 yıl önce sadece 4 uzman hekimle hizmet veriyorduk, şimdi ise 20 uzman, 14 de pratisyen hekim olmak üzere toplam 240 personele hizmet veriyoruz. Kurum altyapı kriterleri değerlendirilmesinde ilçe hastaneleri arasında birinci sırada yer alıyoruz. Son yapılan çalışmalar hastanemizi oldukça rahatlatırken, vatandaşımıza da daha kaliteli sağlık hizmeti verilmeye başlandı. Kısa bir süre önce laboratuvar birimimiz neredeyse işlemez haldeydi. Hastalarımız, en basit tahlil sonuçları için Diyarbakır'a gitmek zorunda kalıyorlardı. Laboratuvarın hantal yapısını değiştirdik. Yeni aldığımız hızlı cihazlarla vizyonumuz genişledi. Şimdi tahlilleri bir saatte veriyoruz. Hastanemize gelen hastalarımız daha çok diğer ilçe ve köylerden geldikleri için tedavilerini aynı gün içerisinde sonuçlandırmak istiyorlardı. Bu nedenle öğleden sonraya sarkan hastaların tetkikleri yapılamıyordu. Aldığımız bu yeni cihazlar sayesinde 24 saat başta biyokimya olmak üzere her türlü hormon ve eliza tahlilleri sonuçlandırılmaktadır. Hastanemizde daha önce ameliyathanenin durumu içler acısı idi. Tek bir odada tam 7 uzmanla her branşta ameliyat hizmeti verirken, şimdi ise 2 genel, 1 lokal odamızla günde ortalama 20 ameliyat gerçekleştiriyoruz" açıklamasında bulundu.


AK Parti Diyarbakır Milletvekili Osman Aslan'ın hastanelerinin ilerlemesinde büyük desteği olduğunu kaydeden Tekin, "Kendisi de Erganili olan Milletvekilimiz sayın Osman Aslan, bizden hiçbir zaman desteğini esirgemedi. Daha iyi bir çalışma ortamı oluşturma hedefimizde büyük katkıları oldu. Hemen hemen her branştan bir uzman hekimimiz var. Sayın Aslan'ın da büyük katkılarıyla Ergani'ye önümüzdeki aylarda 150 yataklı bir devlet hastanesi yapılacak. Bu hastanenin devreye girmesiyle hiçbir alt yapı sorunumuz kalmayacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 12:33:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?