26
Mayıs
2024
Pazar
ERGANİ - DİYARBAKIR

Çiçeklerle karşılandılar

KUZEY IRAK'TAN GELEN GRUP ERGANİ'DE

PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Kandil Dağı ve Mahmur Kampı'ndan gelen 34 kişilik grup üyeleri Diyarbakır merkez ve ilçelerinde toplantılar düzenliyor. Grup son olarak Ergani ilçesini ziyaret etti.

Kandil'den gelen Şerif Gençdağ, Vilayet Yakut ve Lütfü Taş ile Mahmur kampından gelen Mustafa Ayhan, Sosin Yaman ve Ayşe Tara Ergani ilçesini ziyaret etti. Yaklaşık 500 Kişilik DTP'li grup tarafından çiçeklerle karşılanan eski PKK'lılar özel bir düğün salonunda toplantı yaptı.

DTP'li Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın'ın da katıldığı toplantıda salonun duvarlarına pankartlar asıldı. PKK ve terörist Abdullah Öcalan lehine slogonların atıldığı toplantıda söz alan grup sözcüsü Şerif Gençdağ, muhalefet partilerinin Kürt sorunun çözümsüzlüğü için Meclis'te (TBMM) açılımın önünü tıkadıklarını belirtti. Açılımın uygulanış şekli açısından hükümetin de büyük yanlışlar yaptığını ifade eden Gençdağ, operasyonların derhal son bulması gerektiğini ileri sürdü. Gençdağ, "Kürt sorununun çözümsüzlüğü için siyasi partiler Meclis'te ellerinden geleni yapıyor. Bilinmelidir ki, Kürt sorununun muhatabı İmralı'dadır. Bizler, bu sürecin önünün açılması için elimizi taşın altına koyduk. Aynı yaklaşım ortaya koyulmadığı sürece süreç tıkanacaktır. Özellikle CHP ve MHP'nin aynı duyarlılığı göstermeleri gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 12:03:00
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 23:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?