26
Mayıs
2024
Pazar
ERGANİ - DİYARBAKIR

Çocuk parkı onarılmayı bekliyor

ERGANİ'DE HARABEYE DÖNEN ÇOCUK PARKI ONARILMAYI BEKLİYOR

Diyarbakır'ın Ergani Belediyesi tarafından 2008 yılında Adnan Menderes Mahallesi'nde yapılan çocuk parkı harabeye döndü.

Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan çocuk oyun parkı, kullanılamaz hale geldi. Ergani'de çocukların faydalanabilecekleri park alanlarının sayısı parmakla gösterilecek kadar az iken, ilçenin orta yerinde yaklaşık 2 yıl önce belediye tarafından yaklaşık 50 bin TL'ye yaptırılarak Adnan Menderes Mahallesi sakinlerine emanet edilen çocuk parkının araç gereçleri hırsızlar tarafından sökülerek talan edildi. Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Hacı Kınık, son yıllarda yoğun göç alan mahallenin iyice çıkmaza

girdiğini ifade ederek, "Mahallemizde bulunan parkın araç gereçlerini söküp talan ediyorlar. Birkaç ay önce benim de dükkanımı soydular. Benim dükkanımın soyulması o kadar önemli değil ama, çocuklarımızın eğlendiği yeri neden talan ettiler? Belediye hizmet ediyor ama ne yazık ki kendilerini bilmez kişiler bu hizmete darbe vuruyor. Park açıldığı gün çocuklarımız parklarda zaman geçiyorlardı. Gün geçtikçe çocuk parkını mesken tutan tinerciler parkı talan etti. Çocuk parkında sadece demir iskeleler kaldı.

Mahallenin utanç halindeki çocuk parkı, belediye tarafından yeniden onarılsın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 14:16:05
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 17:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?