30
Mayıs
2024
Perşembe
ERGANİ - DİYARBAKIR

Devlet hastanesinde doktor sıkıntısı

Ergani Devlet Hastanesi'nde yaşanan uzman doktor eksikliği hastane acil servisinde birikmelere neden oldu.

25 uzman doktorun bulunduğu devlet hastanesinde son zamanlarda yaşanan istifalar ve zorunlu görev sürelerinin sona ermesiyle bu sayı 15'e düştü.

Birçok branş doktorunun ayrılması nedeniyle hastaların bir kısmı acil servise yönlendirilirken bir kısmı ise Diyarbakır'a sevk ediliyor. Uzman hekim eksikliği nedeniyle günde 600'e yakın hastanın acil servise yönlendirildiği acil serviste nöbet tutan pratisyen hekim ve sağlık personellerinin hasta bakamaz duruma geldiği belirtildi. İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, Ergani Devlet Hastanesi'nde yaşanan uzman hekim sıkıntısının giderilmesi için Sağlık Bakanlığına ihtiyaç listesi sunulduğunu belirterek, 26 Ocak'ta yapılacak kura ile atama yapılacağını ve sıkıntının aşılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 16:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEMO IP: 85.105.61.xxx Tarih : 21.04.2008 14:15:33

ARKADAŞ ANLADIĞIM KADARIYLA HERKES KENDİNİ DÜŞÜNÜR BU DÖNEMDE NE YAZIKKİ DAYISI OLAN YİNE KONUŞUYOR HALBUKİ LİCE DEVLET HASTANESİNDE SADECE VE SADECE 1 ADET UZMAN DOKTOR MEVCUT ODA GENEL CERRAH UZMANI: VE HASTANE DE NE BAŞHEKİM VAR VE DİĞER ZORUNLU BRANŞ UZMANLAR,ELALEMDE 15 UZMAN VAR NAMIK KEMAL HOCAM HEMEN OLAYA EL ATACAĞINI SÖYLÜYO AMA NE YAZIKKİ LİCE DOKTORSUZLUKTAN KIRILIRKEN KİMSENİN KOLUNU KIPIRDATTIĞI YOK NERDE EŞİT HAKLAR İLKESİ NERDE SAĞLIK REFORMU BAZI ŞEYLER LAFLA DEĞİL İCRAATLA OLUR.ATIP TUTMAKLA OLMAZ BU İŞLER ÇALIŞMAK LAZIM LAFTA DEĞİL OZDE BAKINIZ LİCE DEVLET HASTANESİNE TOPLAM KADROLU PRATİSYEN TABİP SAYISI 3 AMA 2 TANESİ CEZALI YAKLAŞIK 5-6 AYDIR UZAKLAŞTIRILMIŞLAR.İNŞALLAH SAYIN BÜYÜKLERİMİZ ÜŞENMEYİP BU YORUMU OKURLARDA BELKİ BİRAZDA OLSA VİJDANLARI SIZLAR.YAZIKTIR BU MİLLETE YETERİNCE ACI ÇEKTİ ARTIK YAŞAMAK ONLARINDA HAKKI....