18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERGANİ - DİYARBAKIR

Diyarbakır-Ergani: Tek sınıfta 120 öğrenci

Diyarbakır’ın Ergani İçesi’ne bağlı Aşağı Bitikçi Köyü’nde tek sırada 4 kişinin oturduğu iköğretim okulunda 2 öğretmenden birinin askere gitmesi üzerine, 120 öğrenciye yetişilemeyince, sınıf başkanı öğretmenine yardım etmeye başladı.

Türkiye’nin birçok yerinde bilgisayarlı eğitime geçilirken, Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’ne bağlı Aşağı Bitikçi Köyü’nde tam bir eğitim skandalı yaşanıyor. 50 haneli köyde bulunan ilköğretim okuluna çevre köylerden yaya olarak gelen öğrenciler, burada zor şartlarda eğitim görüyor. Tek derslikli olan okulda 120 öğrenci eğitim alırken, geçtiğimiz yıl Kaymakamlık tarafından ek bir derslik yapılmış ve 2 öğretmen atanmıştı. Okula tayin edilen öğretmenlerden birinin askere gitmesi üzerine 120 kişilik sınıfa yetişemeyen ve eğitimin aksamamasını amaçlayan diğer öğretmen Yaşar Arslan da, yeni bir öğretmen gelene kadar sınıf başkanı ve 5. sınıf öğrencisi olan Zülfikar Demirağ’ı arkadaşlarına ders vermekle vazifelendirmek zorunda kaldı.

Köylüler, tam bir harabe görünümünde olan, ek derslikte sınıfın bir kapısı bile bulunmayan ve aynı sıraya 4 öğrencinin oturmak zorunda kaldığı okul için yetkililerden yardım istedi. Köylüler, "Buraya bir çözüm bulunması gerekir. Aksi taktirde çocuklarımızın hepsi cahil yetişecekler" dediler. Öğrenciler ise sınıf başkanlarının kendilerine eğitim verdiğini belirterek, öğretmen istediklerini söylediler. Yetkililer ise görevli öğretmenlerden birinin askere gittiğini ve kısa zamanda bu açığı gidermeye çalışacaklarını bildirdiler.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 14:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?