18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERGANİ - DİYARBAKIR

Emniyetten hırsızlık uyarısı

ERGANİ EMNİYET MÜDÜRÜ ŞEN VATANDAŞLARI HIRSIZLIK OLAYLARINA KARŞI UYARDI

Diyarbakır Ergani İlçe Emniyet Müdürü İsa Şen, yaz ayında artma ihtimali bulunan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Yaz sıcaklarının bastırmasıyla birlikte serinlemek için açık bırakılan kapı ve pencereler hırsızlara davetiye çıkarıyor. Son haftalarda bu sebeple meydana gelen hırsızlık olaylarının önlenmesi için güvenlik önlemlerini arttıran İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşlara uyarılarda bulundu. Emniyet birimlerinin vatandaşların huzuru için yoğun bir çaba sarf ettiklerinin altını çizen İlçe Emniyet Müdürü İsa Şen, "İlçemizin nüfus durumuna göre asayiş olayları yok denecek kadar az. Ancak yaz ayı nedeniyle hırsızlık

vakalarının yaşanmaması için, sıcakların etkisiyle balkon ve terasta yatan vatandaşlarımızın değerli eşyalarını açıkta bırakmaması, balkon ve pencerelerin kilitlerinin sağlam, pencerelerin de demirli olmasına özen göstermelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

Şen, sıcak havalarda meydana gelen hırsızlık olaylarının en önemli sebeplerinden birinin sıcaklarda açık bırakılan kapı ve pencereler olduğunu söyleyerek, "Yaz aylarının gelmesiyle vatandaşlarımız geceleri yatarken pencereleri açık bırakıyorlar ve bu da hırsızlara davetiye çıkarıyor. Teras ve balkonda uyuyan vatandaşların evlerinin ışıklarını açık bırakmaları hırsızları yanıltır. Pencereniz yüksekte ise yakınında tırmanılabilecek malzeme bırakmayınız. Hırsızlar genellikle tedbirsiz yakalanan vatandaşları

tercih ediyor. Kısa süreliğine de olsa evden ayrılmanız durumunda kapı ve pencerelerin kapatılması gerekiyor. Burada vatandaşlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. Son zamanlarda vatandaşlarımızın 155'i arama konusunda duyarlılıklarının artığını görüyoruz. Bu duyarlılığın devamını bekliyoruz. Olası münferit bir durumla karşılaşıldığında duruma müdahale etmek yerine, öncelikle can güvenliğinizi sağladıktan sonra zaman kaybetmeden polisi aramanız son derece üzerinde önemle durulması gereken bir konudur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 16:40:04
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 17:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?