23
Mayıs
2024
Perşembe
ERGANİ - DİYARBAKIR

Ergani sele teslim

Ergani'de sağanak yağış sonucu 10 ev ve 20 işyeri sular altında kalırken, zararın 20 milyar lira olduğu belirtildi. Dün akşam saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı.

Metrekareye 32.6 kilogram yağışın düştüğü ilçede, cadde ve sokaklar göle dönerken, sel baskınına uğrayan evlerde maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 2 saat etkili olan yağış sonucu meydana gelen sel nedeniyle özellikle Milli Egemenlik ve Ziya Gökalp caddeleri ile Aziziye ve Sanayi mahalleleri sular altında kaldı. Evleri sel sularına teslim olan aileler, geceyi yakınlarının evinde geçirdi.

Aziziye mahallesinde ikamet ettiği 2 odalı evinde sel nedeniyle mahsur kalan Sait Kaygusuz adlı vatandaş, selin altyapı yetersizliğinden kaynaklandığını ileri sürerek, "Kanalizasyon yetersizliği nedeniyle yağmur suları evlerimizi bastı. Eşyalarımız kullanılamaz hale geldi. Ergani Belediyesi, Kaymakamlık ve İl Valiliği’nden yardım bekliyoruz" dedi.

Sanayi sitesinde esnaf olan bir diğer sel mağduru Mahmut Bingöl, marangoz atölyesini basan suyu çıkarmak için çocukları ile birlikte gece geç saatlere dek çalıştıklarını belirterek, "Allah’a şükür ki bu sel gece yarısı olmadı, aksi takdirde vatandaşı uykuda yakalayacak ve kimse kurtulamayacaktı" şeklinde konuştu.

Ergani Belediyesi’nin sele kapılan evlere müdahalede yetersiz kaldığını söyleyen Aziziye Mahalle Muhtarı Zait Alpyılmaz ise "Aşırı yağışlar, mahallemizde birçok evin su altında kalmasına neden oldu. Vatandaş olarak biz de ilkel yollarla yardım ettik. Şikayetimizi iletmemize rağmen, belediyenin desteğini alamadık" dedi.

Sel baskınının yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan Belediye Fen İşleri yetkilileri, "Gece aniden yağan yağmur, ilçenin Aziziye ile Sanayi mahallelerinde maddi hasara neden oldu. Makam Dağı’ndan gelen sel nedeniyle birçok ev ve işyeri sele maruz kaldı. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerin çalışmalarına yardımcı olmak için takviye istedik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 14:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?