18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERGANİ - DİYARBAKIR

Ergani'de mobil sağlık taraması

Ergani İlçesi’nde Sağlık Grup Başkanlığı tarafından oluşturulan mobil sağlık ekibi, belde ve köylerde periyodik aralıklarla ücretsiz sağlık taraması gerçekleştiriyor.

Merkez ilçeye uzak olan köy ve beldelerdeki vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için Ergani Sağlık Grup Başkanlığı tarafından oluşturulan mobil sağlık ekibi, 1 doktor, 1 hemşire, 1 ebe ve 1 sağlık memuru ile ücretsiz hizmet veriyor. Gidilen belde ve köylerde yatalak, maddi durumu zayıf vatandaşlara öncelik tanınırken, ilaçlarını alamayacak durumda olan kişilere ise kampanyalar sonucu elde edilen ilaçlar ücretsiz veriliyor.

Ergani Sağlık Grup Başkanı Dr. Salih Akatay, merkez ilçeye uzakta oldukları için sağlık kuruluşlarına gelemeyen vatandaşların ayağına giderek, onları kaliteli sağlık hizmetiyle tanıştırmayı amaçladıklarını belirtti.

Bu amaçla 57 köyde toplam 348 hastanın muayene edildiğini ifade eden Akatay, "Bunun yanı sıra aile planlaması, gebe ve çocuk takip çalışmaları, bulaşıcı hastalıklardan korunma, uyuşturucu ve keyif verici maddelerin zararları, ilk yardım ve kazalar, ağız diş sağlığı ve diğer sağlık konularıyla ilgili verilen seminerler sürdürülmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 13:27:17
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 13:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?