15
Haziran
2024
Cumartesi
ERGANİ - DİYARBAKIR

Erganili kadınların artık bir derneği var

Ergani'de, kadınların toplumda sosyal, ekonomik anlamda güçlenmeleri ve dayanışmalarını sağlamak amacıyla kurulan Pelda Kadın Derneği hizmete açıldı.

Ergani İlçesi’nde kadınların sosyal dayanışmalarını sağlamak amacıyla kurulan Pelda Kadın Derneği hizmete açıldı. Saray Mahallesi Beşiktaş Caddesi üzerinde açılan Kadın Derneği binasının açılışını Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl yaptı. Açılışa, Belediye Başkanı Nadir Bingöl, Belediye encümenleri ve bir çok kadın katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Pelda Kadın Derneği Başkanı Selvi Öztürk, amaçlarının kadınların sosyal, ekonomik, bireysel, kültürel, yasal, toplumsal ve politik anlamda güçlenmelerine katkıda bulunarak, dayanışmaları ve yardımlaşmaları için gereken zemini oluşturmak olduğunu belirterek, "Eğitim, sağlık ve aile planlaması gibi konularda bilinçlendirilip, her türlü platformda, yaşam kalitesinin ve seviyesinin yükseltilmesi için çalışmalar yapmak, kadınların kent yönetimlerine katılıp karar alabilmesini sağlamak, kent bilincini geliştirmek ve bu anlamda projeler üretmek istiyoruz" dedi.

Pelda Kadın Derneği açılışında söz alan Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl ise kadınlara yönelik çalışmaları her zaman destekleyeceklerini ifade ederek, derneğin açılışında emeği geçenleri kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 18:38:56
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 14:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?