18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERGANİ - DİYARBAKIR

Ergani'ye içme suyu geliyor

Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediyesi tarafından içme suyu şebeke döşeme çalışmaları başladı. Ergani İlçe Belediyesi tarafından bölgenin daha modern bir kent haline gelmesi için yapılan çalışmalara dev bir projeyle devam edilecek.

Uzun süreden beri yenilenmesi gereken içme suyu şebeke döşeme çalışmaları İller Bankası’nın da desteğiyle başladı. Proje kapsamında, Ergani İlçesi’nin alt yapısının tamamı değişecek. Şehir içi ana şebeke borularının değişmesiyle başlanan çalışmalar daha sonra evlere çekilecek tali boruların döşenmesiyle devam edecek.

Ergani Belediyesi ve iller bankasının koordineli çalışmasıyla sürdürülecek proje, 2 yılda tamamlanacak. İlk olarak Milli Egemenlik Caddesi’nde başlatılan çalışma, 2 yıl sonunda her ev ve işyerlerine ulaştırmak kaydıyla şehrin eskiden kalma bütün ana ve tali boruları yenilecek. Bu arada, yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli bölgelerde yenilenmesi gereken kanalizasyon boruları da değiştirilecek.

Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl, sloganlarının AB modelinde Ergani olduğunu belirterek, "Ergani, bir çok sorunu bünyesinde barındırmaktadır. En önemli sorundan başlamak kaydıyla ilçemizin sorunlarını tek tek çözüme kavuşturacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 18:27:28
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 16:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?