26
Mayıs
2024
Pazar
ERGANİ - DİYARBAKIR

Eski hükümet konağı restore ediliyor

ESKİ HÜKÜMET KONAĞI NİHAYET RESTORE EDİLİYOR

Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun kaymakam yardımcılığı yaptığı Ergani ilçesindeki eski hükümet konağı restore ediliyor.

Ergani Kaymakamı Ramazan Yıldırım, eski hükümet konağının kültür evi olarak restore edilmesi için gerekli ödeneğin çıktığını müjdeledi. Kaymakam Ramazan Yıldırım, İl Valisi Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında yapılan toplantıda, tarihi hükümet konağında restorasyon çalışmaları başlaması için karar aldıklarını bildirdi. Yıllardır ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı harabe haline gelen tarihi hükümet konağının yılan hikayesine dönen restorasyonu konusunda son aşamaya gelindiğini kaydeden Kaymakam Yıldırım,

"Restorasyon projeleri İl Özel İdaresi'nce önümüzdeki hafta içinde ihaleye çıkacak. Röleve-restorasyon ve restitüsyon projelerinin kuruldan onaylanması durumunda, ödeneği hazır olan proje mart gibi uygulama aşamasına geçer. Toplamda da 6-7 ay içinde tamamlanma aşamasına gelecek projede düşüncemiz, eski hükümet konağının kültür evi olarak restore edilmesi yönünde. Tarihi bina, Ergani'ye özgü yöresel kıyafetler ve tarihi motiflerin sergileneceği çok amaçlı bir müze olarak hizmet verecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 10:20:00
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 11:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?