18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERGANİ - DİYARBAKIR

Eski kültür merkezi bakım evi oluyor

ESKİ KÜLTÜR MERKEZİ BAKIM EVİ OLUYOR

Ergani Belediyesi'ne ait Diyarbakır yolu üzerinde bulunan eski kültür merkezi binası evsiz ve düşkünlerin yararlanabileceği bakım evi oluyor.

Ergani Belediyesi, eskiden kültür merkezi olarak kullanılan belediyeye ait binayı evsiz ve düşkünlerin yararlanabileceği bakım evi haline getiriyor. Atıl halde bulunan eski kültür merkezi binası, tadilattan geçirilmesinin ardından, ilçedeki yaşlılar ve sahipsizlerin bakımının yapılabilmesi için özel bir rehabilitasyon şirketine kiralandı. Belediye Başkanı Fesih Yalçın, "Bundan böyle kış aylarında sokakta yatan vatandaşımız kalmayacaktır" diye konuştu.

Yaklaşık 20 gün sonra faaliyete girecek olan bakım evi projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Fesih Yalçın şunları söyledi:

"Sorunun kökten çözümü noktasında uzun süren araştırmalar yaptık. İl konumunda bulunan Erganimizde evsiz vatandaşlarımızın, özellikle yaklaşan kış ayında barınma sorunu yaşamamaları için sosyal belediyecilik anlayışıyla harekete geçerek, belediyemize ait olan eski kültür merkezi binamızı yaşlılar ve sahipsizler için özel bir rehabilitasyon şirketine kiraladık. Yaşlılar, özürlüler ve sahipsiz vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği bu merkezde, vatandaşlarımızın bakımı yapılacak, rehabilite

edileceklerdir. Merkezden yararlanacak vatandaşların her türlü giderleri devlet tarafından karşılanacaktır. Bu merkezin belediyemize maddi manevi birçok katkısı da olacaktır. Bunların başında, onlarca insanımız bu merkezde çalışarak istihdam edilecektir. Öte yandan, belediyemize kira geliri olarak yüklü bir miktarda gelir sağlanacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 15:18:05
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 16:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Vatandaş IP: 88.227.11.xxx Tarih : 24.11.2010 22:03:43

çok güldüm ya bu habere...keşke sahibine sorsaydınız daha doğru bilgiler alırdınız...