25
Mayıs
2024
Cumartesi
ERGANİ - DİYARBAKIR

Gerginliğe vali el koydu

VALİ MUTLU HUSUMETLİ İKİ AİLENİN İLERİ GELENLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Kömürtaş köyünde iki aile arasında kan davası nedeniyle süren gerginliğe, Vali Hüseyin Avni Mutlu el koydu.

Kömürtaş köyünde Kardaş ailesinin bazı fertlerinin köye geri dönmesiyle yaşanan gerginlik üzerine jandarma tarafından alınan güvenlik tedbirleri devam ederken, Vali Hüseyin Avni Mutlu aradaki husumetin bitirilmesi için iki ailenin büyükleri ile makamında görüştü. Devlet olarak kimsenin canının yanmasını istemediklerini ifade eden Vali Mutlu'nun yaptığı görüşmede, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Eyüp Şeker, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve her iki ailenin arasındaki husumetin sona erdirilmesi için büyük çaba sarf eden Ergani Kaymakamı Ramazan Yıldırım da hazır bulundu.

Görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Kaymakam Yıldırım, "Sayın Valimiz Kömürtaş köyümüzde Kardaş ve Yiğit aileleri arasında süregelen kan davasının çatışmaya dönmesi ihtimaline kayıtsız kalmayarak, bu konuda büyük bir duyarlılık gösterdi. Bu iki aile arasında süregelen husumetin bitirilmesi için sayın Valimizin talimatları doğrultusunda ailelerimizi biraraya getirdik. Sayın Valimizin başkanlığında Yiğit ve Kardaş ailelerinin ileri gelenleriyle bir toplantı yapıldı. Yapılan görüşmede aile fertleri aklıselime davet edilerek, bizim devlet olarak her iki aileye eşit mesafede olduğumuz, kimsenin canının yanmasını istemediğimiz ve huzursuzluk çıkmasını istemediğimiz belirtilerek, tarafların silahlarını bırakarak aradaki husumetin bitirilmesi için ailelerden söz istendi. Her iki aile de yeni bir acı ve çatışma çıkmaması konusunda sayın Valimize söz verdi" diye konuştu.

Yiğit ve Kardaş ailelerinin ileri gelenleri, daha önce yaşanmış kötü olayların hukuk yoluyla çözülmesi konusunda Vali Mutlu'nun yaptığı öneriye olumlu yanıt verirken, kalıcı bir barış için yapılacak görüşmelerin ardından aile fertlerinin törenle biraraya getirilerek kucaklaştırılacakları ifade edildi. Jandarmanın köydeki güvenlik tedbirlerinin ise devam edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 11:20:05
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 18:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?