19
Mayıs
2024
Pazar
ERGANİ - DİYARBAKIR

Hububat alımları başladı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Müdürlüğü'nün 2009 yılı hububat alımları başladı.

Hububat alımı nedeniyle 5 gündür ofis önünde beklediklerini söyleyen çiftçiler, durumdan dolayı yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Hububat alımı sırasında İstasyon Caddesi'ne dizilen traktörler sıra beklerken trafiğin aksamaması için hububatla dolu kamyonlar da ilçe otogarında bekletiliyor. Ürünlerini satmaya gelen çiftçiler 4-5 gün bekletilmeleri nedeniyle ekonomik olarak etkilendiklerini belirtiler.

Ürünlerini TMO'ya getirenler, araç kiraladıklarını ve gecelik 100 TL verdiklerini, sıranın da kendilerine 5 günde geldiğini söylediler. Çiftçiler, "Geçen seneye göre fiyatlar düşmüş, kamyon ücretleri çok pahalı. Kamyoncuların beklemeleri ve masrafları da biz çiftçiler tarafından ödendiği için hasattan alacağımız paranın çoğu masraflara gidiyor. Burada sıra beklemek için en az 5 gün bekliyoruz" dedi.

Uzun kuyruklar oluşan ofiste 15 Temmuzda alımların son bulacağı duyumları çiftçileri tedirgin ettiği için TMO'dan açıklama yapıldı. Ofis yetkilileri çiftçilerin mağdur edilmemesi için bir tek ürün kalana kadar alımların devam edeceğini bildirdi. Ürün alımında 2 vardiya oluşturan ofis gece 24.00'e kadar ürün alacak. Birinci kalite ekmeklik buğday baş fiyatı 475 Kr, yemlik buğday 420 Kr, arpa beyaz 375 Kr'tan alınıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 16:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?