19
Mayıs
2024
Pazar
ERGANİ - DİYARBAKIR

Komutanlar asker uğurladı

KOMUTANLAR ASKER UĞURLADI

1990/4 tertip olarak askere alınacak 50 genç, Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı törenle birliklerine uğurlandı.

Ergani ilçesinde silah altına alınan 50 asker adayı için İlçe Jandarma Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, mülki erkan, asker aileleri ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Ramazan Yıldırım Ergani, asker adaylarının çok önemli bir görevi yerine getirmek üzere olduğunu belirterek, "Asker yakınlarına vatana millete böyle gençler yetiştirdiğiniz için teşekkür

ediyorum. Herkesin sağlık ve sıhhat içerisinde bu görevi yerine getirmesini dilerim" dedi.

7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak da evlatlarını askere uğurlarken, son derece mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi. Sırtlarına astıkları Türk bayraklarıyla, komutanlarıyla birlikte halaylar çeken askerler için kurban kesildi, anneleri askerlerin ellerine kına yaktı. Silah altına alınan gençler birliklerine sevinç gözyaşları arasında uğurlandı.

KOMUTANLAR ASKER UĞURLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 12:47:02
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 01:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?