28
Mayıs
2024
Salı
ERGANİ - DİYARBAKIR

köylülerden kaymakama teşekkür

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne bağlı Kıralan Köyü'ne, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından getirilen içme suyuyla birlikte köylülerin hayatı da kolaylaştı. 

İçme suyuna kavuşan Kıralan Köyü sakinleri, ziyarete gelen kaymakama teşekkür etti. 

Ergani Kaymakamı Şevket Atlı, ilçelerine bağlı 49 köyde su çalışmasının devam ettiğini belirterek; "Ergani'ye bağlı 186 köy ve mezrada evlere kadar su götürüldü. Bununla birlikte köylü kadınlarımız, evlerine bulaşık ve çamaşır makineleri aldı. Bu yıl 49 ünitemize içme suyu götürme programımız var. Bunların 19 tanesi bitirildi. 30 köyümüzde değişik safhalarda çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz, bu yılın sonunda içme suyu ünitesi olmayan köylerimizin kalmaması. Vatandaşlarımızın suyun olmaması nedeniyle medeni ihtiyaçlarını giderememesi ve birtakım hayatlarını kolaylaştırıcı makinalardan, teknik cihazlardan istifade edememesi gibi sıkıntıları vardı. İçme suyuna kavuşan köylerimizde bacılarımızın, analarımızın işlerini kolaylaştıran makineler devreye girince tabii ki köylülerimizin yaşamları da kolaylaşmış oldu. Her şeyden önce su hayattır, medeniyettir, suyun olmadığı yerde medeniyetin olmadığını söyleyebiliriz. Köylerimiz adına çok sevinçliyiz" dedi. 


Kıralan Köyü sakinlerinden Sinan Çelik, suyun kendileri için hayat olduğunu ifade ederek, "Köyde her şey değişti. Suyun gelmesiyle birlikte temizliğe kavuştuk. Daha önce kovalarla su taşıyorduk, şimdi su evlerimize kadar geldi. Çok mutluyuz" diye konuştu.
Zülfiye Çelik isimli vatandaş ise, köydeki yaşayışlarının değiştiğini söyleyerek, "Köyde evlerimize su gelmesi muhteşem oldu. Artık çamaşır ve yayık makinelerini kullanıyoruz. Suyla birlikte hayatımız değişti" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 11:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?