17
Mayıs
2024
Cuma
ERGANİ - DİYARBAKIR

Mehmetçik'ten eğitime destek

Onarımı yapılan okul ve bitirilen çeşmenin açılışı için Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’ne bağlı Kömürtaş Köyü’nde bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene, Ergani Kaymakamı Abdulkadir Güven, Garnizon Komutanı İlyas Topçu, Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşi Cem Yılmaz ve çok sayıda öğrenci ile köy halkı katıldı. Jandarma Komutanlığı tarafından tamamlanan Kömürtaş Köyü İlköğretim Okulu’nun yapım işleri, Atatürk büstü inşası ve okul bahçesine yapılan çeşme törenle açıldı.

Törende bir konuşma yapan ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Yılmaz, "Bir milletin geleceğine yön veren eğitim ve öğretimin daha iyi şartlarda, bir Türk evladına yakışır şekilde sürdürülmesi, 29 ekim 1923’ten bu yana devam eden modern ve laik eğitim mekanizmasının sağlanması, Türk Milleti’nin hizmetinde olan, Türk Milleti’nin bağrından kopmuş Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görevidir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecektir" dedi.

Açılış töreninde konuşan Kaymakam Abdulkadir Güven ise, "Günümüzde köylerden şehirlere yoğun göç yaşanmasına rağmen halen nüfusumuzun büyük çoğunluğu köy ve mezralarda yaşamaktadır. Kırsal kesimde yaşayan insanlarımızın geçim zorluğu çektiğini biliyoruz. Bununla beraber eğitim ve öğretimde geri kalan bu insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak bize düşüyor. Ülke çapında eğitim ve öğretimle ilgili son zamanlarda çok büyük kampanyalar sürdürülüyor. Bunlardan sonuncusu okumayan kız çocuğu kalmasın kampanyasıdır. Bizimde temennimiz, özellikle köylerimizde okumayan kız çocuğu kalmaması" dedi. Tören öğrencilerin şiir okumasıyla biterken, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından getirilen kitap ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıtıldı.

iha-ergani
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 11:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?