19
Mayıs
2024
Pazar
ERGANİ - DİYARBAKIR

Minik Ardıl yardım eli bekliyor

BİR GÖZÜ GÖRMEYEN KÜÇÜK ARDIL'IN DİĞER GÖZÜ DE TEHLİKEDE

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan 2.5 yaşındaki minik Ardıl'ın sağ gözünün görmediği ve çocuğun diğer gözünü de kaybetme tehlikesi bulunduğu bildirildi. Doktorların; minik Ardıl'ın diğer gözünü de kaybetmemesi için görmeyen sağ gözünü alacakları kaydedildi.

Ergani'nin Saray Mahallesi Göçmen Caddesi Hüsrev 10. Sokak, 10 Numaralı evde hayatlarını sürdürmeye çalışan Öztekin ailesinin dramı, yürekleri yakıyor. Bir yandan maddi sorunlarla boğuşan aile diğer yandan da dünyalar güzeli ve sağ gözü görmeyen Ardıl'ın sorunu karşısında kahroluyor. Sağ gözü doğuştan görmeyen Ardıl Ejder Öztekin'in gözü, yapılacak operasyonla alınacak. Aksi taktirde sol gözünün de kör olma tehlikesi var. Hayırsever kişi ve kurumların desteğini beklediklerini belirten işsiz baba Egemen Öztekin, yürek yakan dramlarını şöyle dile getiriyor:

"Uzun zamandır işsizim. Hiçbir gelirimiz yok. Henüz 2.5 yaşındaki çocuğumu parasızlık nedeniyle tedavi ettiremiyorum. Sağ gözü doğuştan görmüyor. Eğer tedavi ettiremezsem sağ gözünü çıkaracaklar. Yoksa sol gözü de kör olacak. Çocuğum bakıyor, ama görmüyor. Her gün Ergani'den Diyarbakır Çocuk Hastanesi Onkoloji Servisi'ne getirip tedavi ettiriyoruz. Ayda bir defa da Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne götürüyoruz. Yol paramız bile yok. İki defa yol paramızı İlçemiz Kaymakamı Ramazan Yıldırım verdi. Her defasında iki yüz TL. vererek yol paramızı karşıladı. Hastanede konulan tanıda, sağ netinoblastom hastası. Sağ gözünde 'Vitreus içiresinde yaygın tümür hücresi izlendi' şeklinde doktorlar tarafından teşhis konuldu. Mayıs ayının 24'ünde tekrar Ankara'ya götürmemiz gerekecek. Ama şimdiden kara kara düşünüyoruz, nasıl götüreceğiz diye? Elde yok, avuçta yok. Zaten karnımızı zor doyuruyoruz. Hayırsever yurttaşlarıma sesleniyorum. Ne olur bize bir yardım eli uzatın. Allah rızası için çocuğumu kurtarın.

Kullandığı ilaçların etkisinden saçları döküldü."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 18:06:00
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 00:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?