1
Haziran
2024
Cumartesi
ERGANİ - DİYARBAKIR

Özelleştirme mağdurlarından TBMM'ye dilekçe

Ergani Çimento Fabrikası’nın 1997 yılında özelleştirilmesi sonucu işten çıkarılan işçiler, sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) dilekçe gönderdi.

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde, bir kıraathanede biraraya gelen özelleştirme mağdurları, sorunlarını dile getiren birer dilekçe yazarak TBMM’ye gönderdi. Özelleştirme mağdurlarından Dursun Dayan, Ergani Çimento Fabrikası’nda 1997 yılında yapılan yanlış özelleştirme nedeniyle işsiz kaldıklarını öne sürdü.

Özelleştirme mağduru Dayan, 57. Hükümet’in, yakınlarından ve sempatizanlarından 1800 kişiyi işçi olarak çeşitli kamu kuruluşlarına atadığını ileri sürerek, "Özelleştirme mağdurlarından 8 bin 600 kişi ise seçim meydanlarında verilen sözlere rağmen, hükümetimizin çıkardığı 5234 sayılı kanunun 18. maddesi gereği yeniden işe yerleştirildi, geriye kalan 1500 kişi ise istihdam edilmedi" dedi.

Ergani Çimento Fabrikası’nda çalışan işçiler, fabrika özelleştirildiğinde yeni alınan işçilere işi öğretmek için 2 aylık bir çalışmadan sonra işlerine son verildiğini ve 8 yıldır işsiz olduklarını söyledi. İşçiler, birçok arkadaşlarının hala mağdur durumda olduğunu ve bu soruna bir an önce çözüm getirilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 12:05:35
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 12:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?