22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERGANİ - DİYARBAKIR

Sanayi sitesi esnafı kan ağlıyor

Ergani ilçesinde 1992 yılında kurulan Sanayi Sitesi'nde esnaf, sitenin altyapısının yetersizliğinden ve işlerin durgunluğundan yakındı.


118 dükkanda çeşitli meslek gruplarından 130'un üstünde çalışanın bulunduğu Ergani Sanayi Sitesi'nde esnaf, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Alt ve üstyapının yetersiz olduğu sanayi sitesinde kış aylarında birçok dükkanı su basarken, en küçük bir esintide bile elektriklerin kesildiği, site girişinde kavşak olmadığı için trafik kazalarına adeta davetiye çıkarıldığı belirtildi.


Son 7 yıldır sanayi sitesinin başkanlığını yürüten Cemil Narbahçe, "İlçenin ekonomisinin döndüğü ve birçok insanın ekmek yediği bu site kurulduğu yıldan beri aynı sorunlarla boğuşuyor. Esnaf arkadaşlarımızla birlikte birçok kez yetkili mercilere müracaat ettik, ancak sonuç alamadık. Çevre düzenlemesi olmayan sitemiz, kış aylarında yağışla birlikte adeta çamur deryasına dönüyor, birçok dükkanı su basıyor. Yaz aylarında ise su sorunu had safhaya ulaşıyor. Bu konuda yakın zaman önce sitemize sondaj yapılması için Sayın Milletvekilimiz Osman Aslan ve Kaymakamımız Enver Ünlü'den söz aldık" diye konuştu.


İşlerin durgunluğundan şikayet eden esnaf ise, "Kredi alsak bile borç ödeyecek düzeyde iş yapamıyoruz. Aldığımız parçaların borçlarını ödemekte sıkıntı çekiyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 14:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?