25
Mayıs
2024
Cumartesi
ERGANİ - DİYARBAKIR

Toplu sözleşme sevinci

ERGANİ BELEDİYESİ'NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Diyarbakır'ın Ergani Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 44 işçiyi kapsayan, iki yıl boyunca geçerli olacak Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme kapsamında, 44 sözleşmeli işçinin yevmiye tabanı 50 TL'ye çıkarılırken, yıllık maaşlara da yüzde 10 zam yapılması kararlaştırıldı.

Ergani Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi imza törenine, Belediye Başkanı Fesih Yalçın, Başkan yardımcıları Bedri Karaoğlan ve Sündüz Ağcakaya'nın yanı sıra Genel-İş Diyarbakır Şube Başkanı M. Salih Doğrul ve sendika yöneticileri katıldı. İmza töreninde konuşan Şube Başkanı Doğrul, "Sendikamız ile Ergani Belediyesi arasında iş arkadaşlarımızın ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik iki yıllık bir sözleşme imzaladık. Çok kısa bir süre içinde işçi arkadaşlarımızın yüzde 10'luk bir zamla taçlandırılması bizi onure etmiştir" dedi.

Belediye Başkanı Fesih Yalçın ise, "İşçi sendikamızla yaptığımız protokolde; işçi arkadaşlarımızın hem sosyal hem de ekonomik taleplerini ciddiye alıp değerlendirdik ve o şekilde karar aldık. Eminim ki, bu bölgede işçisine hiç borcu olmayan tek belediye biziz. İnşallah diğer belediyeler de bu konuma gelir" diye konuştu.

ERGANİ BELEDİYESİ'NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 10:32:01
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 13:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?