23
Mayıs
2024
Perşembe
ERGANİ - DİYARBAKIR

Yaşayan ölü!

Ergani'de yaşayan 110 yaşındaki Süleyman Okçu, ölü olduğu gerekçesiyle emekli maaşını alamayınca mahkemeye başvurdu.

Yaşadığını ispatlayabilmek amacıyla Nüfus Müdürlüğü’ne karşı açtığı davayı kazanan dede, hayatta olduğunu mahkeme kararıyla yeniden kayıtlara yazdırdı.

Hayatta olduğu halde, kayıtlarda ölü göründüğü için maaşını alamayan 110 yaşındaki Süleyman Okçu, yaşadığı mağduriyeti yasal yollarla gidermeyi bildi. Mart ayında emekli maaşını hiçbir sorunla karşılaşmadan alan Okçu’ya, Nisan ayında maaşını almaya gittiği bankada emekli maaşının kesildiği söylendi.

Bu kez Diyarbakır Sosyal Sigortalar Kurumu’na giden Okçu, burada ölü olduğu ve emekli maaşının kesildiği sözüyle karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine Ergani Nüfus Müdürlüğü’ne giden 110 yaşındaki dedenin, kayıtlarda ölü göründüğü ortaya çıktı.

Yaşadığını ispatlayabilmek için mahkeme yoluna başvuran Okçu, Ergani Sulh Mahkemesi’nde açtığı davayı kazanarak, yaşadığını mahkeme kararıyla yeniden kayıtlara yazdırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 15:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan kaçar IP: 81.215.101.xxx Tarih : 6.05.2005 19:09:18
ne yazık ki ülkemizde böyle yanlışlar oluyor ve olmakta da devam ediyor bilgisayar çağında olmamıza rağmen halen böyle hatalar oluyorsa sorun sizce kimdedir?