18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kocaköylüler kömürle tanıştı

Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi’ne gönderilen bin 800 ton kömür, 2 bin aileye dağıtıldı. Ancak kömürle ilk kez tanışan ilçe halkı için, "Kömür Yakma" semineri verildi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın yoksul vatandaşlara yaptığı kömür yardımından, Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi de yararlandı. Kocaköy İlköğretim Okulu’nda verilen seminerde konuşan DSİ’de görevli makine mühendisi Ramazan Coşkun, değişik kesimlerden insanlara, kömürün güvenli bir şekilde nasıl yakılacağını anlattı. Önceki yıllarda tezek ve odun gibi yakacaklarla ısınan ilçe halkı, yabancı oldukları kömürle ilgili anlatılanları dikkatle dinlediler.

Kocaköy Kaymakamı Coşkun Açık ise ilçelerine bin 800 ton civarında kömür geldiğini ifade ederek, "İlçemize gelen kömürleri yaklaşık 2 bin aileye dağıttık. Şimdiye kadar Kocaköy’de kömür, ısınma yöntemi olarak kullanılmamış. Bu ailelerin yüzde 80’i ilk defa gördü. Çocukları görüp ’Bu ne?’ diye sorduklarını duyduk. Kömürün nasıl yakıldığı ile ilgili bilgilerinin olmadığını düşünüp seminer verelim dedik" diye konuştu.

Seminere katılan ilçe sakinleri ise kömürü ilk kez gördüklerini belirterek, " Daha önce tezek yakıyorduk, odun yakıyorduk. Kömürle ilk kez tanışıyoruz. Nasıl kullanılacağını bilmiyoruz. Anlatılanlara göre yakarız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 16:21:32
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 11:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?