15
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Yılın korucusu' yarışması

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı, Türkiye'de bir ilke imza atarak "Yılın korucusu" seçilen Talat Yorulmaz'a ev hediye etti.

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Jandarma Komutanı tarafından Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi. "Yılın korucusu" yarışması düzenleyen İlçe Jandarma Komutanlığı işini özveriyle, zaman gözetmeksizin yapan, 8 çocuk babası ve iki eşi olan Talat Yorulmaz için ev inşa ettirdi. Ödül törenine Kulp Kaymakamı Yüksel Kara, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan Sandıkçı ve köy korucuları katıldı.

Yarışmada birinci olan Yorulmaz'a Turgut Özal Mahallesi'nde Jandarma Komutanlığı tarafından yaptırılan ev, törenle teslim edildi. 2 eşi ve 8 çocuğu olan geçici köy korucusu Talat Yorulmaz, vatanını çok sevdiğini ve vatanı için seve seve canını verebileceğini belirterek, "Biz bu vatan için hizmet ediyoruz ve vatanı her zaman koruyacağız. Bizim dedelerimiz bu topraklar uğruna şehit olmuştur, bu vatan bölünmedi ve kimsenin de bölmeye gücü yetmeyecektir" dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan Sandıkçı ise yarışmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Terörden en çok zarar gören ilçelerimizden biri Kulp ve en çok acı çekenler de köy korucularıdır. Köy korucularımız bu vatan için canını hiçe sayarak seve seve kanının son damlasına kadar savaşmıştır. Talat Yorulmaz adlı geçici köy korucusunu yılın korucusu olarak seçtik. Birinci gelen arkadaşa evi yoksa ev yaptırıyoruz, eğer evi varsa 20 milyar para ödülü veriyoruz" diye konuştu.

Yılın korucusu seçilen Talat Yorulmaz'a ödül olarak kazandığı evinin anahtarını İlçe Kaymakamı Yüksel Kara verdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 10:52:09
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 11:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?