18
Mayıs
2024
Cumartesi
LİCE - DİYARBAKIR
Belediye Sayfaları

Eşini dövene güvence yok!

Diyarbakır’ın Lice ve Kocaköy belediyeleri ile Tüm-Bel Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi gereği, eşlerine şiddet uygulayan memurlar hiçbir sosyal güvenceden yararlanamayacak.

Lice ve Kocaköy Belediyeleri ile Tüm-Bel Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Lice Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine Lice Belediye Başkanı Şeyhmus Bayhan ve Tüm-Bel Sen Diyarbakır Şube Başkanı Edip Yaşar katıldı. Lice Belediyesi’nde ilk defa yapılan ve 22 memuru kapsayan sözleşme gereği, eşlerine şiddet uygulayan memur hiçbir sosyal yardımdan yararlanamayacak. 1 yıl sürecek olan sçzleşme gereği, maaşlara 100’er milyon zam, yılda 2 defa olmak üzere 100’er milyonluk ikramiye verilecek. Eğitim ve sağlık gibi konularda da iyileştirmenin yapıldığı sözleşmeye imza atan Lice Belediye Başkanı Şeyhmus Bayhan, sözleşmede yer alan ’Kadına şiddet uygulayan memurun kadının şikayet etmesi üzerine hiçbir sosyal güvenceden yararlanamayacak’ maddesinin kendileri açısından anlamlı olduğunu belirterek, "Bölgemizde kadın ciddi anlamda geri planda kalmaktadır. Bütün ekonomiyi yönlendirme yetkisi erkeğin elindedir. Az da olsa bu sorunu çözebilmek için ve kadına verilen bir değerin göstergesi olduğu için bu sözleşmeye imza attık" dedi.
Tüm-Bel Sen Diyarbakır Şube Başkanı Edip Yaşar ise KESK olarak yıllarca bazı hakların kazanımı için mücadele ettiklerini, Lice Belediyesi’nde ilk defa bir toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının kendileri için anlamlı olduğunu ifade ederek, "İmza atan Belediye Başkanımız ile daha önce aynı alanda mücadele ettiğimiz için bu sözleşmenin bizim için daha anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Sözleşmeye imza atan Belediye Başkanımız’a gösterdiği sıcak ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Lice Belediyesi’nde imzalan sözleşmenin ardından aynı maddelerin yer aldığı toplu iş sözleşmesi, daha önce Tüm-Bel Sen üyesi olan Kocaköy Belediye Başkanı Mehmet Kaya ile Edip Yaşar arasında da imzalandı. Belediye binasında imzalanan sözleşme, 19 memuru kapsayacak ve 1 yıl geçerli olacak. Daha önce Genel-İş ile Kayapınar Belediyesi ve Tüm-Bel Sen ile Bismil Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmelerinde de aile içinde kadına şiddet uygulayan çalışanların maaşları ve sosyal yardımların kesintiye uğrayacağı gibi maddeler yer almıştı.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 14:10:46
Güncelleme :29 Ekim 2005 Cumartesi 16:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?