24
Mayıs
2024
Cuma
LİCE - DİYARBAKIR
Belediye Sayfaları

Öğrenciler fidan dikti

ELLERİNE KÜREK ALAN ÖĞRENCİLER FİDAN DİKTİ

LİKA-AYG Projesi kapsamında Lice'de tüm ilköğretim okulları başta olmak üzere Lice Lisesi'nde okuyan öğrenci ve öğretmenlerle birlikte tüm okulların bahçelerine fidan dikimi gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörü Yüksel Çaytaş, "2009 yılında Lice Belediyesi 1 yıllığına LİKA-AYG adı altında bir proje hazırladı ve hazırlanan bu proje Avrupa Birliği Kalkınma fonu ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak finansmanıyla kabul edilerek hayata geçirildi. 1 yıl içinde de birçok çalışmalar yapıldı. Projenin son etabında ise 200 adet fidan okulların bahçesine öğrencilerle birlikte dikilerek faaliyetimiz sonlandırıldı. Nisan 2009 yılında Lice'de ilk kez Hinke mevkiinde 577 metrekarelik alana öğrencilerle birlikte

500 adet büyük ağaç dikilerek LİKA-AYG ormanı oluşturuldu. Bu yıl ise proje kapsamında ilçedeki tüm ilköğretim okullarıyla lise binasının bahçesine ağaç fidanları dikildi. Fidanlar okullara götürülerek ilçede yeşil alanları çoğaltma, çocuklara fidan dikmeyi aşılama ve o sevgiyi onlara kazandırma amacıyla öğrencilerimiz ve öğretmenlerle birlikte fidan dikerek, çocuklara hayatlarında ilk defa ağaç diktirdik, yeşil alanı koruma ve ağaç sevgisini yaygın hale getirdik" dedi.

Minik öğrencilere fidanların nasıl dikileceği konusunda verilen kısa bir eğitimden sonra kürekleri alan çocukların fidanları dikerken oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Fidan dikimi sonrasında öğrenciler, öğretmenler ve yetkililerle hatıra fotoğrafı da çektirmeyi de ihmal etmediler.

ELLERİNE KÜREK ALAN ÖĞRENCİLER FİDAN DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 11:18:03
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 14:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?