26
Mayıs
2024
Pazar
YAVUZELİ - GAZİANTEP
Belediye Sayfaları

Elektriksiz 2 gün

Gaziantep'te cıvataları sökülen elektrik diğeri şiddetli rüzgarla birlikte devrilirken, arazide 2 kişiyle yürütülen çalışmalar 5 bin kişinin mağduriyetini 24 saate gideremedi.

Edinilen bilgiye göre, dün saat 16.00 sularında şiddetli rüzgar nedeniyle Yavuzeli ilçesi ile Beykent semti arasındaki bir elektrik direği devrildi. Akşam saatlerinde karanlığa gömülen 5 bin nüfuslu Beykent semti için akşam saatlerinde çalışmalarına başlayan Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. çalışanları arızanın yerini ancak 11 saatte tespit etti.

Arazi yapısı nedeniyle çalışmalarına başlayamayan ekipler, sabah saatlerinde bölgeye giderek çalışmalarına başladı. Yapılan ilk tespitlerde elektrik direğinin cıvatalarının söküldüğü ve direğin şiddetli rüzgarla birlikte devrildiği görüldü. Arazi yapısının kayalık olan bölgede dikilecek olan elektrik direklerinin montajı için kazı çalışması 2 personel ve 1 kepçe ile yapılıyor.

Gelen şikayetler üzerine bölgeye giden Gaziantep Tedaş Şube Müdürü Ali Akbağ çalışmaları yerinde inceledi. Gaziantep Tedaş Şube Müdürü Ali Akbağ, bölgedeki elektrik sıkıntısının daha önce yapılan çalışmalardan kaynaklandığını belirterek, "Şu anda Beykent'e verilen hat Yavuzeli üzerinden verilmektedir. Her geçen gün artan elektrik ihtiyacı, artan tüketicinin talebini karşılamayan bu hattı değiştirmek için çalışmalarımızı başlattık. Bir ay içinde bu bölgedeki sorunu tamamen çözeceğiz" dedi.

Semt sakinleri ise saatler geçmesine rağmen giderilemeyen arıza nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi. Semt sakinlerinden Ahmet Yıldırım, Beykent semtinde elektrik kesintisinin sürekli yaşandığını belirterek, "Dün akşam saatlerinde kesilen elektrik akımları 24 saat geçmesine rağmen hala verilmedi. Yetkililerin bu konu üzerinde durması gerekiyor. Sürekli kesilen akımlar evimizdeki elektronik cihazların arızalanmasına neden oluyor.

Şuanda evlerimizde derin dondurucudaki bütün yiyeceklerimizi çöpe attık. Milli servet kaybına neden olan bu durum aynı zamanda özürlü yakınlarımızı ve komşularımızı da daha zor durumda bırakmaktadır. 8. katta oturan özürlü komşumuzu yukarı çıkarmak için saatlerce uğraştık. Şuanda akımlar olmadığı için asansörle inemeyen özürlü komşumuz dışarı çıkamıyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 15:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?