18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAVUZELİ - GAZİANTEP
Belediye Sayfaları

Offshore pilotları buluştu

OFFSHORE PİLOTLARI TANITIM KOKTEYLİNDE BİR ARAYA GELDİ

Gaziantep'in, Yavuzeli ilçesinde bulunan Rumkale tarihi alanı Birecik Baraj Gölü üzerinde 31 Temmuz - 01 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Dünya Offshore Şampiyonası Gaziantep Grand Prix de yarışacak pilotlar düzenlenen tanıtım kokteylinde bir araya geldi.

Tarihi Bayazhan'da düzenlenen tanıtım kokteyline Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, İstanbul Offshore Kulüp Başkanı Uğur Işık, Organizasyon Teknik ekibi, İspanya, Almanya, ABD, Belçika, Fransa ve Türkiye'den yarışmacılar organizasyon teknik ekip üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Rumkale'nin çok farklı bir özelliği ve eşsiz bir coğrafyası bulunduğunu ifade eden Başkan Güzelbey, "Gaziantep'te ilk defa sürat teknelerinin yarışacağını" söyledi.

Güzelbey, "İspanya, Almanya, ABD, Belçika, Fransa ve Türkiye'den 10 tekne, 20 pilotun yarışacağı bu etkinliği su sporları yanında bir kültür ve sanat aktivitesi olarak da görüyoruz. Gaziantep'in alışık olmadığı ve büyük bir heyecan içerisinde geçecek yarış öncesi her türlü tedbir alındı" dedi.

Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan offshore yarışlarını izlemek için tüm vatandaşları davet eden Başkan Güzelbey, vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz otobüs seferleri düzenlendiğini kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Gaziantep Valililiği, Gaziantep Üniversitesi, Zirve Üniversitesi, Gazikent Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Kalkınma Ajansı, Yavuzeli Kaymakamlığı, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Yavuzeli Belediyesi, İl Kültür ve turizm Müdürlüğü, GTO gibi kurum ve kuruluşların katkıları; Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu ve OPET'in sponsorluk destekleri ile gerçekleştirilen, Yavuzeli'nde bulunan Rumkale tarihi alanı Birecik Baraj Gölü üzerinde 31 Temmuz 2010 ile 01 Ağustos 2010 tarihlerinde arasında düzenlenecek olan Dünya Offshore Şampiyonası Gaziantep Grand Prix yerli ve yabancı pilotların heyecan dolu mücadelelerine sahne olacak.

OFFSHORE PİLOTLARI TANITIM KOKTEYLİNDE BİR ARAYA GELDİ
OFFSHORE PİLOTLARI TANITIM KOKTEYLİNDE BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:00:05
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 18:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?