15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAVUZELİ - GAZİANTEP
Belediye Sayfaları

Kaymakamlıktan öğrencilere yardım eli

Yavuzeli ilçesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından alınan kırtasiye malzemelerini köyleri dolaşarak ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtan Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, bu tür yardımların öğrencilerin eğitimlerinde motive edici bir unsur olduğunu kaydetti.


Yeni okul giysilerine ve kırtasiye araç-gereçlerine kavuşan çocuklarla yakından ilgilenen Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, ilçe merkezinde ve köylerdeki öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri için ellerinden gelen tüm desteği sağlayacaklarını belirtti. Yardıma muhtaç ailelerin bu gibi yardımlarla bir nebze de olsa okul masrafları konusunda rahatladığını kaydeden Kaymakam Karaman, “Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm okullara dağıttığı ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın da giyecek ve kırtasiye yardımı yapması, aileleri maddi konuda rahatlattı” dedi.


Yavuzeli ilçesine bağlı köyleri gezen Kaymakam Karaman, velilerle de görüşerek, eğitim çağındaki tüm çocukların okula gönderilmesini istedi. Kaymakam Karaman, ilçede bir kaç yıl içinde eğitimsiz ve okula gitmeyen öğrencinin kalmamasını hedeflediklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 12:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?