25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

"Kendini Keşfet"te 15 bayana eğitim

Kilis’te, Türkiye Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında yürütülen "Kendini Keşfet" projesi kapmasında 15 bayan eğitime alındı. 

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) ortaklığında, Teknik İşbirliği ve Kapasite Geliştirme türünde kadın girişimci sayısını arttırmayı amaçladıklarını vurgulayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, "Kendini Keşfet" isimli proje 15 Haziran 2008 tarihinde kabul edilerek faaliyetlerine başlayarak halen de devam etmektedir. 22-28 Aralık 2008 tarihilerinde girişimci olabilirim diyen kendini keşfetmeğe hazır Kilisli 15 kadın Eğitim ve Rehberlik Merkezi’nde girişimlik ve iletişim üzerine 7 gün sürecek eğitime alındı. Bu eğitimler ile kadınlarımıza özgüven kazandırılacak, girişimci yönleri açığa çıkarılacak ve toplumsal olgularda birebir bulunabileceklerdir. Projenin son faaliyeti olan kendi işini kurmak isteyen Kilisli kadınlarımıza mikro kredi verilmesi veya mevcut kredilere yönlendirilmesi ise uygulanma aşamasındadır. Bu sayede ilk etapta 15 girişimci kadın kendi işini kurarak kendi ayakları üzerinde durmayı başarmış olacaktır. İl Özel İdaresi ve ÇATOM olarak buna vesile olmak gurur vericidir" dedi. 

ÇATOM Müdiresi Nimet Taş ise, "Kendini keşfet" projesinin önemli olduğunu belirterek, "Kadının kendi ihtiyaçları doğrultusunda toplumdaki konumunu güçlendirmek için "Kendini Keşfet" projesi önemlidir. Projenin amacı kadınlarda özgüven duygusunu, kendini ifade gücünü arttırarak birlikte iş yapma ve katılım kapasitelerini geliştirmektir. Toplumda farklı cins, yaş, kültür ve etnik gruptan olan insanların birbirlerini anlamaya çalışarak bir arada yaşama, üretme, paylaşma, dayanışma alışkanlıklarını artırmaktır. Kendi ekonomik ve sosyal durumlarını düzeltme kapasitelerini yükselmektir. Projenin hazırlanmasında bizlere destek veren sayın Valimiz Nevzat Turhan ile Sayın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 11:10:01
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 12:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?