7
Mayıs
2024
Salı
KİLİS

Öncüpınar kapatıldı

Öncüpınar Sınır Kapısı, Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesindeki çatışmalar nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azez'de iki grup arasındaki çatışmaların şiddetlendiğini belirtti.

Bölgedeki çatışmaların halen devam ettiğini vurgulayan Tapsız, "Güvenlik gerekçesiyle sınır kapısının kapatılması yönünde karar aldık" dedi.

Suriye'den gelenlerin kabul edildiğini aktaran Tapsız, sınırdaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti.

Bu arada, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardım malzemesi taşıyan araçlar, Öncüpınar Sınır Kapısı yakınında yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Ülkelerine geçmek isteyen Suriyelilerin de sınır kapısı önünde bekledikleri görüldü.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan araç geçişi durduruldu

Öte yandan, Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarında dünkü patlamaların ardından Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan araç geçişi durduruldu.

Suriye tarafındaki Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarındaki patlamalardan sonra güvenlik gerekçesiyle ticari ve yardım amaçlı tırlarla sivil araçların geçişine izin verilmemesi nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluk arttı. Ülkelerine yaya gitmek isteyen Suriyelilerin geçişine ise izin veriliyor.

Ara bölgeye geçmek için Türkiye tarafında bekleyen yardım malzemesi ve ticari yük taşıyan tırların oluşturduğu kuyruk 15 kilometreye yaklaştı. 

AA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2014 Salı 12:15:38
Güncelleme :23 Ocak 2014 Perşembe 16:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?