26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

"Kilis'i kaderine terk etmedik"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu, AK Parti iktidarında Kilis’in kaderine terk edilen bir şehir asla olmadığını söyledi.

Milletvekili Devecioğlu, yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetleri döneminde Kilis ve ilçelerine rekor yatırım yapıldığını belirtti. Milletvekili Devecioğlu, "2002 yılına kadar yapılan hizmetin, en az on katı kaynak ayrılarak yarım kalmış, bitirilememiş bir çok yatırımların tamamlandı. Cumhuriyet tarihinde Kilis'e yapılan yatırımların bir değerlendirmesini yaparsak, 2002 yılından sonra yapılan yatırımların toplamı önceki yılların yatırımlarından kat kat fazladır. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Halep aha yanımızda ama arşını da hepimiz çok iyi biliriz. Kilis’in küçük sanayisinden, duble yol, hastane, organize sanayi, Seve Barajı ve içme suyu arıtma tesisi tamamlandı. İl Özel İdaresi ve köylere hizmet götürme birlikleri ile yolsuz ve susuz köylerimizin ihtiyaçları tamamlandı. KÖYDES ve BELDES projeleri ile ulaşılamamış köy, mezra ilçe ve yerleşim birimi kalmamıştır. Kilis'i kenara sıkışmış bir il konumundan kurtarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Teşvik yasası ile Kilis'e yatırım yapacak iş adamlarımıza bedava arsa veriyoruz. Vergi indiriminden yararlanıyorlar. SSK indirimi başta olmak üzere birçok alanda kolaylıklar sağlanıyor. Kilis'te yapılan yatırımlar hafife alınacak yatırımlar değildir. İşte AK parti iktidara gelince alt yapıya önem vermiş daha sonrada Kilis'imizin 2004 teşvik kapsamına almıştır. Böylece yatırımcı için cazibe merkezi oluşturulmuştur. 2 dönem üst üste Kilis'ten 2 milletvekili çıkarmıştır. 3 Kasım'da verdi, memnun kaldı ki 22 Temmuz'da da durmak yok yola devam dedi" ifadesini kullandı.

Kilis seçmeninin yapılan hizmetleri gördüğünü vurgulayan Milletvekili Devecioğlu, "Kilis'e hizmet edenlerden Allah razı olsun, halkımız her şeyin en iyisine layıktır. Bizim dönemimizde yapılan hizmetleri tüm Kilis halkı bilmesine ve takdir etmesine karşın, birileri dedikodu üretmekten başka bir şey yapmıyorlar. Bizim yaptığımız su sorununu çözmüş olsalardı. Cumhuriyet meydanında günlerce davul zurna eşliğinde kutlama yaparlardı. 29 Mart yerel seçimlerden AK Parti olarak büyük bir zaferle çıkacağız. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra AK belediyelerimizle hizmetlerin daha da artarak vatandaşlarımıza layık olduğu hizmetleri ayaklarına götürülecektir. Kilis genelinde 5 merkezde seçime giriyoruz. 3 ilçe bir belde bir de Kilis olmak üzere 5 yerin tamamını kazanacağız. AK Parti, bu ülkenin umudu, Kilis'in umudu, AK belediyecilik, AK yönetimlerin işi, bu seçimlerde tüm siyasi partilerin alacağı olun daha fazlasını alacağız. Tek başımıza, bundan kimsenin kaygısı olmasın" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:11:37
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 14:20:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?