25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

"Operasyonlar sürüyor..."

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, güvenlik güçlerinin, suç işleyen örgütlerle insan üstü fedakarlıkla mücadele ettiğini söyledi.
Sabah saatlerinde Gaziantep'ten Kilis'e gelen Bakan Özak, Vali Nevzat Turhan'ı ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ndeki kömür ocağında grizu patlaması sonucu göçük altında kalarak hayatını kaybedenlerin sayısının 17'ye yükseldiğini basın mensuplarından öğrenen Özak, "Ben 10 biliyordum, 17 mi olmuş?" dedi. 

Madencilerin büyük fedakarlıklarla çalıştığını ve bu tür üzücü olayların zaman zaman yaşandığını ifade eden Özak, olayın kendisini de çok üzdüğünü belirterek, "Hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağılığı diliyorum" diye konuştu.
Bakan Özak, son günlerde birbiri ardına ortaya çıkarılan çetelerle ilgili olarak da şunları kaydetti: 

"Son günlerde emniyet ve jandarma, çetelere karşı istihbarat çalışması yaptıktan sonra operasyonlara başladı. Bu süreçte kaymakamlarımıza, valilerimize, savcılarımıza büyük iş düşmektedir. Güvenlik güçlerimiz, insan üstü fedakarlıkla suç işleyen örgütlere karşı mücadele etmektedir. Bu tür suç oranları Türkiye'ye göre Avrupa'da daha fazladır. Olay yargıya intikal ettiği için bu konuda konuşmak istemiyoruz. Yargı sürecini beklemek durumundayız." 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, valilik ziyaretinin ardından TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 11:12:27
Güncelleme :2 Haziran 2006 Cuma 11:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?