18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

10 fakir aileye inek verildi

Kilis'te, Avrupa Birliği (AB) hibe fonundan sağlanan krediyle alınan 10 inek fakir ailelere dağıtıldı. 

AB hibe fonları tarafından kabul edilen Kilis Hayvancılığı Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi çerçevesinde alınan 10 ineğin dağıtımı için tören düzenlendi. Törene Kilis Valisi Nevzat Turhan, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut ve davetliler katıldı. 

Kilis Valisi Nevzat Turhan, tarım ve hayvancılığın tüm ülkeyi kucaklar hale geldiğini söyledi. Turhan, "Tarım faaliyetlerinin modern bir şekilde yürütülerek, AB fonlarından bulunduğu istifade doğrultusunda mesafe katetmiş bulunmaktadır. AB destekli bu çalışmada üretimi yapılan hayvanların belirli bir kısmını fakirlere dağıtarak onların da hayat seviyesinin yükselmesine sebep olmak takdire şayandır." Dedi
Kilis Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi (ÇMKM) Hizmet Binası'nda düzenlenen törende konuşan ÇMKM Başkan Mehmet Kara, 7 yıl süre ile öngörülen bu proje kapsamında her 6 ayda bir 10 fakir aileye inek dağıtımı yapılacağını kaydetti. Kara, proje sonunda 140 ailenin inek sahibi olacağını belirtti. 

Proje Koordinatörü Mahmut Koyuncuoğlu, proje kapmasında her altı ayda 10 kişiye birer adet inek verileceğini ve inek alacak kişilerin kursa alındıklarını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 17:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?