25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

200 evi ve ekili arazileri su bastı

KİLİS'İ VURAN YAĞMUR SULARI ÇEKİLDİ

Kilis'te öğleden sonra başlayan ve 20 dakika etkili olan sağanak yağış sonrası göle dönen cadde ve sokaklarda yağmur suları çekildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 15.30 sıralarında Kilis kent merkezinde adeta bardaktan boşanırcasına yağan sağanak yağmur sonrası kent normale döndü.

Yaklaşık 20 dakika etkili olan sağanak yağış sonrası cadde ve sokaklar göle dönerken, sokak ve caddelerdeki su seviyesi yer yer bir metreyi buldu. Kilis Belediyesi ve Kilis Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Polis, itfaiye ekipleri, yüzlerce vatandaşı kepçe ve panzerlerle kurtarırken, İl Emniyet Müdürü Kadir Esir'in talimatı ile emniyet müdürlüğündeki tüm personel kent genelinde alarma geçti. Kilis Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile İtfaiye ekipleri, suların bastığı 200'e yakın evin sularını tahliye etti.

Kilis'te bulunan iş makineleri yetersiz kaldığı için özel sektörün elinde bulunan iş makinelerinin kullanımı için destek istendi. Sel sularının çekilmesi için su önündeki bentler yıkılarak suyun tahliyesine çalışıldı. Kilis - Gaziantep kara yolu üzerinde bulunan Söğütlüdere mevkiinde sular 3-4 metre yükselerek Kilis-Gaziantep yolunu ulaşıma kapadı. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kara yolunu 30 dakika ulaşıma kapattı. Daha sonra iş makinelerinin devreye girmesi üzerine kara yolu tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açıldı. Sağanak yağmur nedeniyle ekili alanlar sular altında kalırken, Kilis kent merkezinde yağmur altyapı başta olmak üzere asfaltları kullanılamaz hale getirdi.

KİLİS'İ VURAN YAĞMUR SULARI ÇEKİLDİ
KİLİS'İ VURAN YAĞMUR SULARI ÇEKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 20:33:01
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 02:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?