19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

2008 yılı enerji yatırımları

Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. Kilis İl Müdürü Hüseyin Gürbüz, 2008 yılı yatırımları için 1 milyon 807 bin 970 YTL ödenek tahsis edildiğini söyledi.

Gürbüz yaptığı açıklamada, Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'nin Kilis'te büyük yatırımları imza attığını belirterek, "Yer altı şebekeleri yapılmış olan bölgelerin havai hatları demontaj yapılarak, ömrünü doldurmuş olan şebekelerin yenilenmesi çalışmaları yapılacak. 6,3 KV OG hatlarının 30 KV gerilimli OG hatlarına dönüştürülmesi çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalar için 498 bin YTL ödenek tahsis edilmiştir. Kilis'te 7 dağıtım trafosundan 4 tanesinin yapım çalışmaları devam ediyor. Bu trafoların yapılması ile birlikte yer altına alınmayan enerji hattı yer altına alınacak. Bu iş için 300 bin YTL ödenek tahsis edildi" dedi.

Gürbüz, il, ilçe şebekesi projeleri için 101 bin YTL ayrıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu parayla Zekeriye Korkmaz Bulvarı'nın orta refüj aydınlatılması yapılacak. Dağaçıkan Petrol ile Söğütlüdere arasındaki abonelerimizde meydana gelen gerilim düşümünü ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir adet 250 KVA gücünde trafo tesis edileceğiz. Şehrin muhtelif bölgelerinde direk dikim ve şebeke yenileme çalışmaları yapılacak. Köy şebekeleri projesi için 150 bin YTL ödenek ayrıldı. Bu ödeneklerle Polatbey köyüne abonelerimizde meydana gelen gerilim düşümünü ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir adet 100 KVA gücünde trafo tesis edilecek. Elbeyli ilçesi ile Aşağıbeylerbeyi köyü yolu üzerinde bulunan abonelerimizde meydana gelen gerilim düşümünü ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir adet 160 KVA gücünde trafo tesis edilecek. Muhtelif köylerde direk dikim ve şebeke yenileme çalışmaları yaptırılacaktır. 700 bin 500 YTL ödenekle ise Aşağıbeylerbeyi ve Şenlikçe köylerine meydana gelen gerilim düşümünü ortadan kaldırmak amacıyla yeni birer adet 100 KVA gücünde trafo tesis edeceğiz. Beşiriye köyü trafosunun abonelerimizin ihtiyacını karşılayamaması nedeniyle 50 KVA'dan 100 KVA' ya yükseltilecektir. Hasanceli köyü Üçevler mezrasında yoğun tarımsal sulama trafolarının olması nedeniyle hat başına KÖK binası yapılacaktır.Elbeyli ilçesini besleyen ENH da uzun süreli arızalardan dolayı enerji kesintisi olması durumunda, ilçe merkezine ve bu ENH üzerinde bulunan abonelere kısa sürede enerji verebilmek için Doğanlı Sekizler köyü arasına ENH yapacağız. Musabeyli ilçesini besleyen ENH da uzun süreli arızalardan dolayı enerji kesintisi olması durumunda, ilçe merkezine ve bu ENH üzerinde bulunan abonelere kısa sürede enerji verebilmek için Yeniköy-Deliçay köyü arasına ENH yapılacaktır. Taşlıbakar, Havuzluçam, Çangallı, Alahan, Bulamaçlı, Gözkaya ve Tahtalı Karadut köylerinde şebeke iyileştirme çalışmaları yapılacak. Kamulaştırma ve plan tadilatı için ise 55 bin 470 YTl ödenek ayrıldı. Bu ödenek ile bu kapsamda imar dışındaki mevcut 12 kök binasının kamulaştırması ile imar içindeki mevcut 30 trafo binasının plan tadilatı ve kamulaştırması yapılacak."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 17:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?