26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

28 bin öğrenci ders başı yaptı

Kilis'te 28 bin öğrenci ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime başladı.
İlköğretim Haftası nedeniyle Mercidabık İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi.

Törenlere Kilis Valisi Turhan Ayvaz, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Emre Abdullah Gök, Kilis Defterdarı Bayram Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Çevre ve Orman İl Müdürü İbrahim Metin, Mercidabık İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Doğançay, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasına müteakip Mercidabık İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Doğançay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, yaptığı konuşmada 28 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirterek, "Bizler eğitimi kısaca kişiden istenilen yönde değişikliklerin yapıldığı bir süreç olarak tarif ederiz. Bu sürede kişinin kendi yaşantısı esastır. Kişi yaşamadan, uygulamadan bir bilgiye sahip olsa bile bu bilgi kalıcı olmaz. Bizler çocuklarımıza bu eğitimi okullarımızda sistematik olarak öğretmenlerimizle, yöneticilerimiz ile vermekteyiz. Burada temel amacımız çağdaş eğitimin gereği olarak Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedeflemekteyiz. Sanatkar bir şeye aşkla bakan insandır, sanat eseri de bu bakıştan ve aşktan doğar. Tarihteki büyük şahsiyetler Mevlanalar ve Yunus Emreler gibi her şeye aşkla bakmışlar onun için eserleri ölmemiş görümüze kadar nefesleri bize ruh ve hayat vermişlerdir. Biz çocuklarımızı aşkla yetiştirerek onlara sevgi ve özenle bakmalıyız" dedi.

Vali Turhan Ayvaz ise törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin bilgi ve teknolojinin ışığında eğitim aldığını belirterek, "Eskiden anneler babalar okula çocuklarını getirir öğretmenlerine 'eti senin kemiği benim derdi' o dönem geçmişte kaldı. Eskiden öğrenciler okuyacak kitap, giyecek kifayet bulamazdı. Bugün okullarımızda bilgisayarlı eğitim veriliyor. Öğrenci velileri olarak bizlere düşen çocuklarımız ile yakından ilgilenmemizdir. Eğer öğrenci velileri olarak çocuklarımız ile yakından ilgilenir, bir arkadaş gibi yaklaşır sürekli  okuldaki öğretmenleri ile dersleri konusunda görüşürseniz, çocuğunuz başarılı olur. Çocuklarımız şimdiden önüne hedef koymalıdır. Bugün protokol sıralarında oturan arkadaşlarımız önlerine hep hedef koymuşlardı. Öğretmen arkadaşlarımızda çocuklarımızın önüne hedef koymalarını sağlamak için ellerinden geleni yapmalıdır. Öğretmen arkadaşlarımız çocuklar ile yakından ilgilenerek, iyi eğitim almalarını sağlamalıdır. Sürekli öğrencilerin velileri ile irtibat halinde olmalıdır" diye konuştu.

Geçen yıl çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Turhan Ayvaz, tarafından hediyeleri verildi. Öte yandan Kilis ve ilçelerinde 27 bin 993 ilk ve orta dereceli okullarda öğrencinin eğitim gördüğü kayıtların ve nakil işlemlerinin devam ettiği bu sayının 29 bine yaklaşabileceği tahmin ediliyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 14:40:41
Güncelleme :24 Eylül 2009 Perşembe 14:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?