26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

3 teklif çağrısı toplantısı

Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında 3 teklif çağrısı ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kilis Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan, Türkiye - Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı 3 teklif çağrısı ve bilgilendirme toplantısına, Kilis Vali Vekili Eren Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kerkütlüoğlu, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, Sağlık il Müdürü Turgay Happani, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Ahmet Akaycan, PTT Başmüdürü Mustafa Açıkel, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Özçiloğlu, daire amir ve müdürleri ile Proje Koordinasyon Birimi görevlileri katıldı.
Proje Koordinatörü Simge Akbaş sinevizyon eşliğinde bir sunum yaptı. Akbaş, "Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında çıkılan ilk iki teklif çağrısında projeler için ayrılan 9 milyon dolarlık hibenin 6 milyon 360 bin dolarının kullanıldı. 2006 yılında başlayan program kapsamında bu güne kadar 42 proje kabul edildi. Bu projeler halen devam ediyor.Projeler için 9 milyon dolarlık bir bütçe ayrıldı.

Ayrılan bütçeden kalan 2 milyon 640 bin dolar için 3 teklif çağrısı yapıyoruz. 3 teklif çağrısı kapsamında iki ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel ve bilimsel işbirliğini geliştirecek yeni projelerin yapılması hedeflenmektedir. 8 Eylül ile 28 Ekim 2008 tarihleri arasında 3. teklif çağrısı kapsamında proje başvurularını kabul ediyoruz" dedi.

Proje Koordinatörü Simge Akbaş, projelerin hazırlanırken dikkat edilmesi gerektiğini savunarak sözlerini şöyle sürdürdü; "Kamu kurum ve kuruluşları için maksimum 350 bin dolar, sivil toplam kuruluşları için 100 bin dolar, küçük ve orta ölçekli işletmeler için 100 bin dolar; eğitim, araştırma ve teknik danışmanlık şirketleri için ise 50 bin dolar limitler söz konusudur. Proje hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterin iki ülkenin işbirliğine katkı sağlaması gerekmektedir. Yapılan projelerin her iki ülkeye de fayda sağlaması gerekiyor. Projelerin kabul edilmesinde çok büyük bir ekten bu olacaktır. Proje hazırlayacak kurum ve kuruluşlara Proje Koordinasyon Birimi olarak teknik anlamda destek sağlayacağız" dedi.

Yapılan sunum sonrası toplantıya katılanlar, kafalarına takılan sorular ile düşüncelerini dile getirerek uzmanlardan görüş alış verişinde bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 16:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?