25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 86. yıldönümü Kilis'te coşkuyla kutlandı.

Sabah saat 08.30'da Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, göndere çekilen bayrak eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törenlere Garnizon Komutanlığı'nda devam edildi. Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) adına İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, Garnizon'da tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Alanı'nda saat 10.00'da devam eden törenlerde; Kilis Vali Vekili Eren Aslan, Belediye Başkan Mehmet Abdi Bulut, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan askerlerin ve halkın bayramını kutladı.

2. Hudut Tabur Komutanlığı'ndan Piyade Üsteğmen Buğra Karabiler, TSK adına yaptığı konuşmada, Türk tarihinin hiçbir milletinkiyle kıyaslanamayacak ölçüde eşsiz zaferlerle dolu olduğunu vurgulayarak, "Bugün ebedi başkomutanımız yüce Atatürk'ün önderliğinde kazandığımız büyük zaferin 86. yıldönümünü coşkuyla kutlamanın heyecanı içindeyiz. Bu büyük zafer yüce Türk ordusuna ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kutlu olsun. Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olarak kabul edilen 30 Ağustos zaferi bağımsızlık hedefine kilitlenmiş bir ulusun, yokluk içinde olmasına rağmen azim ve kararlılıkla karşısındaki düşmanlara karşı askeri açıdan ulaştığı son noktayı ifade etmektedir. Muhabere meydanında bir destana imza atarak tüm dünyanın gözlerini kamaştıran Türk ordusu, bu zaferle tarihte yeni bir sayfa açıp kahraman askeriyle kendisine biçilen esaret gömleğini parçalayan, 'bağımsızlık karakterimdir' diye tüm dünyaya haykıran Türk ve dünya tarihinde büyük bir zafere imza atan bir milletin evlatları olmaktan gurur duymalıyız. Gururluyuz çünkü bir ulusun bağımsızlığı için en ilkel şartlar altında bile millet olmanın gereğini kanıyla canıyla ödeyen, kendisinden çok üstün güçlere karşı bile, tarihte örneği görülmemiş, bir mücadelenin örneği olan ordunun mensuplarıyız. Türk milletine yaşam hakkı tanımayan 30 Ekim 1918 tarihli, Mondros Ateşkes Anlaşması sonrası zedelenen ulusal onurumuz kazanılan bu büyük zaferle, tekrar onarılmış ve zaman içerisinde tükenmiş bir imparatorluktan, kurtarılmıştır, birinci dünya savaşı sonrasında ortaya çıkan vahim tablo çok manidardır. Yenik sayılmış, orduları dağıtılmış, tersanelerine girilmiş ağır silahları ve tüm haberleşme, ulaşım araçlarına el konulmuş, baş şehri dahil, ülkesinin bir çok şehri işgal edilmiş bir devlet 7 milyona yakın yiğidini kaybetmiş, yoksulluk içinde harap ve bitap düşmüş, neredeyse savaşmak azim ve iradesi kalmamış, 30 Ağustos 1922'nin gurur verici bir zaferi ile, Türk ordusuna ilk hedefiniz Akdeniz ileri, diye haykıran büyük kahraman komutan Mustafa Kemal'in o büyük emriyle alevler içinde yanan İzmir'e girmiş böylece bir kere daha ve ebedi olarak asil Türk milletini esaret zincirleri kırmıştır. Milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için, gerektiğinde nice 30 Ağustoslar gerçekleştirecek kabiliyettedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 12:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Orhan Alpaslan Mestanoğlu IP: 81.214.184.xxx Tarih : 31.08.2008 15:46:12

herkesin 30 agustos zafer bayramını kutlarım yine bir konuya deginecem kiliste deniz bankın yanında ahsap bir ev var belideyeye gittim fen işleri ile görüştüm tamam dediler ama hiç halkın saglıgını düsünmüyorlar bu kadar da olmaz bide modern şehir haline gelcek nerdeeee o günler lütfen bu iletimi duyurun sayın belediye başkanına saygılarım la çünkü ben sehrimim seviyorum