26
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

30 engelliye tekerlekli sandalye

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Kilis'te bedensel engelli 30 kişiye tekerlekli sandalye dağıttı.

Söğütlü Dere havuz başında gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtım töreninde Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, Vali Yardımcısı Abdullah Ayaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kerkütlüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Hanife Özge Güneş, Soysal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Kilis Şubesi Başkanı Mahmut Zeynel Ağdalyan, sivil toplum örgütü temsilcileri ile engelli vatandaşlar katıldı.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, engellilerin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini savunarak, "Türkiye'nin 81 ili ve ilçelerinde bedensel engellilere tekerlekli sandalye dağıtımı yapıyoruz. Herkes her an engelli olabilir. Türkiye'de 9 milyon engelli var. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için uğraşan insanlar bazen soruşturma bile geçirebiliyor. Bize destek veren tüm gönüllü kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Kilis Şubesi Başkanı Mahmut Zeynel Ağdalyan, Kilis'te tüm engellilere tekerlekli sandalye dağıtmak için çalıştıklarını belirterek, "Her insanın bir gün engelli olma ihtimali bulunuyor. Herkes bir gün engelli olabilir. Kimsenin engelli olmayacağı garantisi yoktur. Bu engelli arkadaşlarımızın mevcut yasayla iş imkanına kavuşturmak gerekiyor" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Abdullah Ayaz da, her zaman engellilere imkanlar ölçüsünde yardımcı olduklarını belirterek, "Engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için Kilis Valiliği olarak çalışıyoruz. Gönül ister ki her engelliye bir iş imkanı sağlayalım, zaman içerisinde bunlarda olabilir. Engelli vatandaşların daha rahat bir yaşam sürmesi çok önemlidir. SYDV tarafından imkanlar ölçüsünde yardımlar yapıyoruz. İnsan ister ki kimse engelli olmasın, engellilerin sorunlarını biliyoruz. İmkanlar ölçüsünde gereken yardımlar yapılıyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Emeği geçenlere plaket sunumu yapıldıktan sonra kokteyl verildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?