25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

37 yaşında ayakları oldu

Polateli ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından doğuştan iki ayağı olmayan bir kadına protez yaptırıldı.

Polateli SYDV Müdürü Öznur İsal, ilçeye bağlı Bağbağarası köyünde yaşayan 37 yaşındaki Ayyüş Kırlangıç'ın protez ayak takılması için yardım talebinde bulunduğunu belirtti.

İsal, "Ayyüş Kırlangıç'ın bu talebini İlçe Kaymakamımız Harun Ersin Polat'a bildirdim. Gerekenin yapılması yönünde talimat vermesi üzerine işlemleri başlattık. Kırlangıç, maddi durumu yerinde olmadığı için köyde yakınlarının yanında kalıyor. SYDV olarak Ayyüş Kırlangıç'a bir çift protez ayak yaptırarak verdik. İlçemiz sağlık ocağında sağlık kontrolünden geçirildi. Kırlangıç, protez ayak sayesinde artık kimsenin yardımı olmadan rahatlıkla yürüyüp gezebilmektedir. Protez ayak için 2 bin YTL ödedik. Bunun yanında gıda maddesi, temizlik maddesi ve kömür yardımında da bulunduk" dedi.

İsal, İlçe Kaymakamı Harun Ersin Polat'ın talimatları doğrultusunda özürlü vatandaşlara gerekli yardımların yapılacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 19:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?