18
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

7 Aralık'a 17 milyon YTL bütçe

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, 7 Aralık Üniversitesi'nin 2009 yılı bütçesinin 17 milyon YTL'ye yükseltildiğini söyledi.

Milletvekili Kara, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç'in Ankara'ya geldiğini belirterek, "Sayın rektörümüz ile Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müşteşar Yardımcısı Halil İbrahim Akçay'ı ziyaret ettik. 2009 yılı için 7 Aralık Üniversitesi için bütçeden 5 milyon YTL ayırtılmıştı. Yaptığımız görüşmeler sonucu 2009 yılı bütçesini 17 milyon YTL'ye yükselttik. 12 milyon YTL'si yatırımlar için 5 milyon YTL'si ise personel gideri olacak. 7 Aralık Üniversitesi geçen yıl kurulan genç ve dinamik bir üniversitemizdir. Bilindiği üzere üniversitemizin rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, kısa süre önce atandı. Üniversitemiz yeni olduğu için bir çok eksiği var. Bunları en kısa süre içerisinde tamamlayacağız" dedi.

Kilislilerin, hayali olan üniversiteyi gerçekleştirmenin AK Parti iktidarını nasip olduğunu vurgulayan Kara, "Kilisliler, yıllarca üniversite hayali kurmuşlardı. Yıllarca bunun mücadelesini verdiler. AK Parti olarak, bu haklı taleplere kayıtsız kalamazdık. Bu hayalimiz gerçekleşti. Şimdi üniversitemizin büyümesi, gelişmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Kilis'te, eğitim denince herkes canı gönülden elinden geleni yapmaya hazır. Kilisliler, eğitime önem veren Türkiye'nin örnek illerinden biridir. Bu nedenle şehrimizde eğitim çok önemlidir. İlerleyen yıllarda büyük bir üniversite olacağımıza inanıyorum. Ben siyasetçi olarak her türlü çabayı göstermeye hazırım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:41:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?