19
Mayıs
2024
Pazar
KİLİS

7 Aralık'ta diploma sevinci

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, Fen- Edebiyat Fakültesi, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Kilis Meslek Yüksekokulu mezunlarına diplomaları törenle dağıtıldı.

Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi bahçesinde düzenlenen törene, Vali Turhan Ayvaz, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan, İl Emniyet Müdürü Kadir Esir, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal, bazı daire amir ve müdürleri ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, 7 Aralık Üniversitesi'nin genç bir üniversite olduğunu belirtti. Güvenç, "Geçen yıl göreve başladığımda ilk söylediğim şey ‘söyleyecek sözüm var diyen’, ‘yapacağım var diyen’ gelsin beraber çalışalım demiştim. 2023 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 yıl dönümünde üniversitemiz çok farklı noktada olacaktır. Bir yıl gibi kısa bir sürede çok başarılı işlere imza attık. 19 üniversite ile protokol imzaladık. Bu üniversiteler ile öğrenci değişimi yapacağız. Öğretim üyeleri değişimi yapacağız. Eğitim kalitesinin artması için bu tür anlaşmaları yapıyoruz. Üniversitemizi güncel konulardan hep uzak tuttuk. Çünkü günlük olayların içerisine çekildiği zaman üniversitede olumsuz şeyler olur. Genç üniversitenin rektörü olarak çok sıkıntılar içerisindeyiz. Bu sorunların büyük bölümünü rektör olarak çözmem imkansız. Üniversitelerin yeni bir yapılanma içerisine alınması gerekiyor" dedi.

Vali Turhan Ayvaz ise yaptığı konuşmada, üniversitede okuyan öğrencilerin demokrasiye saygılarından dolayı teşekkür ettiğini belirterek, "Üniversitemizde karanlık, terörist faaliyetler olmamıştır. Üniversitemizde ilim, irfan yapılmaktadır. Bu nedenle eğitiminizi sekteye uğratmadığınız için teşekkür ediyorum sizlere, Büyük Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız gerekiyor. Ekonomik olarak ulaşmış durumdayız. Bugün Türk ekonomisi Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında 6. durumda. Dünyada ise 17. sırada. Ekonomi başta olmak üzere bütün alanlarda muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamız gerekiyor. Bugün üniversitemizde 3 bin öğrenci eğitim görüyor. Hedefimiz çok kısa zamanda 10 bin öğrenciye ulaşmaktır. İş adamlarımızdan yeni fakülteler yapmasını bekliyoruz. Bu nedenle kenetlenmemiz lazım" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra okul birincilerine diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi. Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, Fen- Edebiyat Fakültesi, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Kilis Meslek Yüksekokulu'ndan 500 öğrencinin mezun olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 19:06:45
Güncelleme :25 Haziran 2009 Perşembe 19:43:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?