25
Mayıs
2024
Cumartesi
KİLİS

7 Aralık'ta mezuniyet heyecanı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, Fen- Edebiyat Fakültesi, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Kilis Meslek Yüksekokulu mezunlarına diplomaları törenle dağıtıldı.


Söğütlüdere Göl Gazinosu'nda düzenlenen törene, Vali Vekili Alaprslan Eren, Gaziantep Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, Kilis milletvekilli Hasan Kara, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Adalet Komisyonu Başkanı Şerafettin Saka, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Karataş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Ali Eryılmaz, Kilis İl Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal, bazı daire amir ve müdürleri ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve velileri katıldı.


AK Parti Kilis milletvekili Hasan Kara, Kilis 7 Aralık Üniversitesi'ne bu yıl içerisinde 500 öğrenci kapasiteli yurt yapılması için 16 milyon YTL ödenek ayrıldığının müjdesini getirdiğini söyledi. Kara, "Her insanın hayalleri vardır. Hayalsiz kimse yaşayamaz. Bizimde yıllardan beri üniversite olma hayalimiz vardı. Allaha şükür bu hayalimizi gerçekleştirdik. Buradan gençlere sesleniyorum. Türkiye'nin tüm meselelerini tartışın, konuşun, tartışarak, konuşarak çözebiliriz. Kilis'in hayale olan üniversite ben değil, biz olduğumuz için kuruldu. Biz olduğumuz için hep beraber taşın altına elimizi koyduğumuz için başarılı olduk. Tüm Kilisliler'in eseridir” diye konuştu.


Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci ise, 1987 yılında Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı olarak sürdüren fakülte ve yüksekokulların, Kilis 7 Aralık Üniversitesi olarak Türk yükseköğrenimine katılmasının birinci yılının heyecanını yaşadıklarını belirtti. Ekinci, "Kilislilerin üniversite özlemi uzun yıllara dayanmaktadır. Kilis 7 Aralık Üniversitesi, gerekli alt yapı şartları oluşarak kurulmuş, 20 yıllık gelişim süreci sonrası bu günlere gelmiştir. Başarıya ulaşmak için çok çalışmak ve çok istemek gerekir. Bu özlemi gerçekleştirmek için Kilisliler çok çalışmış ve istemiştir. Yusuf Şerefoğlu ile başlayan onurlu çaba, Rıfat ve Mehmet Kazancıoğlu, İstanbul Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk, vakıf üyeleri, Kilisli iş adamaları ve Mehmet Sanlı ile devam etmiştir. Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin oluşumunda iş adamlarımızın olduğu kadar geçmişte görev yapmış olan valilerimiz ve belediye başkanlarımızın da öz verili çalışmaları olmuştur." dedi
Yapılan konuşmalardan sonra okul birincilerine diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi.

..
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 13:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?